Transfercarrousel: Omar Fraile en Nathan Haas naar Dimension Data

Transfercarrousel: Omar Fraile en Nathan Haas naar Dimension Data
  • Omar Fraile Omar Fraile
  • Nathan Haas Nathan Haas

Nu het seizoen op zijn einde loopt, beginnen de teams voor volgend jaar meer contouren te krijgen. Wielerrevue zet de belangrijkste ontwikkelingen op een rijtje.

Gisteren maakte Team Dimension Data al bekend dat Mark Cavendish, Bernhard Eisel en Mark Renshaw de ploeg komen versterken. Vandaag hebben ze weer twee renners toegevoegd aan hun ploeg voor volgend jaar. Omar Fraile en Nathan Haas rijden volgend jaar in dienst van het huidige MTN-Qhubeka. Fraile, de bergkoning van de Ronde van Spanje, maakt de overstap van Caja Rural en Haas komt over van Cannondale-Garmin.

Kenny De Haes maakt een binnenlandse transfer. De sprinter van Lotto Soudal komt volgend jaar uit voor Wanty-Groupe Gobert. De Haes heeft een contract getekend voor twee jaar. Ook Dimitri Claeys voegt zich volgend jaar bij Wanty-Groupe Gobert. De 28-jarige Vlaming reed afgelopen seizoen voor Verandas Willems. Boris Vallee maakt op zijn beurt de transfer van Lotto Soudal naar Fortuneo-Vital Concept.

Oliver Naesen (Topsport Vlaanderen) en Leigh Howard (Orica-GreenEdge) hebben zich verbonden aan IAM Cycling. Marko Kump komt volgend jaar uit voor Lampre-Merida. De sprinter verlaat Adria Mobil. Eerder reed hij al voor Tinkoff-Saxo, maar daar slaagde hij niet. De zegeteller voor de 27-jarige Sloveen staat dit jaar al op achttien overwinningen. Tot slot doet Katusha-renner Rudiger Selig een stapje terug. De Duitser is volgend jaar te bewonderen in het tenue van Team Bora Argon 18.