WK mountainbike: goud voor Frankrijk op estafette

WK mountainbike: goud voor Frankrijk op estafette

Frankrijk heeft woensdagmiddag op het WK mountainbike in Vallnord (Andorra) het goud op de teamrelay gepakt. Het land had voor de estafette over vier ronden 52 minuten en 24 seconden nodig en bleef daarmee het verrassend sterke Denemarken een klein half minuutje voor. Italië pakte op een minuut achterstand het brons, voor Zwitserland en Duitsland.

Met belofte Victor Koretzky als startrijder lag Frankrijk na één ronde derde achter Zwitserland (Florian Vogel) en Italië (Marco Aurelio Fontana). Met elite-renner Jordan Sarrou als tweede op de baan klommen de Fransen op naar de eerste plek en die positie gaven Pauline Ferrand-Prevot en junior Philip Antoine niet meer uit handen.

De Denen profiteerden van een ijzersterke Simon Andreassen en Annika Langvad. Andreassen, regerend wereldkampioen bij de junioren, bracht zijn land vanaf de start naar plek vier, Langvad, onlangs nog winnaar van de wereldbeker in Val di Sole, reed de snelste tijd bij de vrouwen en zorgde er samen met Niels Rasmussen en Sebastian Carstensens Fini voor dat het land kon opklimmen naar het zilver.

Nederland stond na onderling overleg tussen bondscoach, renners en staf niet aan de start.