Nieuwe fietsproducten: racehelm, fietsbroek en herstel-gel

Nieuwe fietsproducten: racehelm, fietsbroek en herstel-gel

Wieler Revue selecteert iedere maand de nieuwste producten voor de actieve fietser. Deze editie:

§ Bontrager Ballista

Ballista_HelmetWat begon als een speciaal project voor het werelduurrecord van Jens Voigt is uitgemond in een geheel nieuwe helm binnen de Bontrager-collectie. De Duitse renner had een helm nodig met minder weerstand en genoeg ventilatie, om zo aan een nieuwe werelduurrecord te komen. De nieuwe Ballista is een volwaardige aerodynamische fietshelm en is zelfs 45 gram lichter dan zijn concurrenten. Aardig feitje: de naam is direct afgeleid van de Romeinen, die de ballista als katapult-artilleriewapen gebruikten bij veldslagen.

Adviesprijs: € 199,99www.bontrager.com

§ VAUDE Spray 3/4 Pants III

VAUDE Spray 3:4 Pants IIIDe Spray 3/4 Pants III van VAUDE is een wind- en waterdichte fietsbroek die je beschermt tijdens een onverwachte bui die aan het eind van een warme zomerdag nog net even voor een onaangename verrassing kan zorgen. Dankzij het ademende vermogen, het elastische materiaal en uiteraard de 3?4-lengte biedt deze broek optimaal draagcomfort voor fietsfanaten die zich door een bui niet laten afschrikken. Met een verstevigd zitvlak, met klittenband verstelbare broekspijpen en reflecterende elementen is deze broek ideaal voor het fietsen aan het eind van de zomer.

Adviesprijs: € 86,-www.vaude.com

§ Science in Sport - Go Energie + Electrolyte Gel

SiS Go-Electrolyte RaspScience in Sport komt met een nieuwe gel die uitermate geschikt is tijdens langdurig sporten. De nieuwe energiegel met toegevoegde zouten (elektrolyten) is ontworpen om je te helpen de prestaties gelijk te houden tijdens langdurige inspanning. Naast koolhydraten worden verschillende zouten verwerkt in deze gel, zoals natrium, kalium, magnesium. Deze koolhydraten zorgen voor snelle energie, terwijl de zouten ervoor zorgen dat je lichaam het water kan absorberen. De gel is gemaakt van natuurlijke smaakstoffen en licht verteerbaar.

Adviesprijs: € 2,25www.scienceinsport.com