Ferrari: 'Op bezoek bij Astana? Onzin!'

Ferrari: 'Op bezoek bij Astana? Onzin!'
  • Astana Astana

Michele Ferrari heeft woedend gereageerd op berichtgeving in La Gazzetta Dello Sport dat hij vorig jaar november een trainingskamp van Astana bezocht. De geschorste dopingarts dreigt op zijn blog met juridische stappen. ,,Ik voel me verplicht om opnieuw de laatste media onzin te ontkennen betreffende mijn aanwezigheid bij het Astana trainingskamp in Montecatini, gedurende de nacht of zelfs op klaarlichte dag. Mijn laatste bezoek aan die plaats was in 1994. De aantijging dat 'de schaduw van Ferrari' boven de ploeg hangt is absoluut onjuist en degene die het publiceerde zal zich in de rechtszaal moeten verdedigen. Ik hoop dat de Kazachse ploeg een passende compensatie voor de geleden schade eist."

De Gazzetta strooit volgens Ferrari met verkeerde feiten. Zo claimt de krant volgens hem ten onrechte dat hij tegenwoordig in het Zwitserse Lugano woont. ,,Ik heb altijd in Ferrara gewoond, al 26 jaar op hetzelfde adres. Ik ben zelfs nog nooit in Lugano gestopt, noch heb ik een appartement of huis in die plaats."

VinokourovFerrari bevestigt verder dat hij in het verleden met Astana-renners gewerkt heeft. Dat ging volgens de omstreden arts echter altijd zonder geheimen. Ook huidig manager Alexander Vinokourov behoorde tot die groep renners. ,,Tot een paar jaar geleden coachte ik enkele Astana-renners, inclusief Vinokourov. Dat is nooit een geheim geweest, we verborgen niets en bezochten trainingslocaties waar vele andere atleten waren, op klaarlichte dag. Gek genoeg zijn de Teide en St. Moritz, ooit voor de UCI 'verdachte' locaties, nu 'vrijgesteld' en populairder dan ooit bij wielrenners en ploegen zonder welke verdenking dan ook."

In Italië hangt momenteel een grote dopingwolk boven het wielerpeloton nu het Openbaar Ministerie van Padua een 550 pagina's tellend rapport naar het CONI stuurde. Tientallen renners worden genoemd in een zaak waarin Ferrari de spil zou zijn.