Rujano niet in de Giro

Rujano niet in de Giro

Vacansoleil-DCM laat klimmer José Rujano thuis voor de Giro. De Venezolaan werd dit jaar door de Nederlandse WorldTour-ploeg binnengehaald om te scoren in Italië, maar de transfer dreigt uit te draaien op een fiasco. De ploeg zelf spreekt in een persbericht over 'een lastig vraagstuk'. De naam van Rujano dook onlangs op in een Italiaans dopingonderzoek, waarna de ploeg zelf aan de slag ging om de feiten te achterhalen. Ploegleider Jean-Paul van Poppel: ,,De feiten tegen Rujano lijken vrij onschuldig maar een geloofwaardige sport kan al lang niet meer uitgaan van waar iets op lijkt. We moeten het licht voor hem dus op oranje houden zolang de officier van justitie geen beslissing neemt, die beslissing mogen we volgens Italiaanse ingewijden verwachten in mei.”

Zonder uitgesproken kopman en sprinter, Barry Markus en Romain Feillu moesten geblesseerd afzeggen, start Vacansoleil-DCM met een team vol vrijbuiters. ,,Vorig jaar was een groot succes met een geweldig team rondom De Gendt maar ook een zeer actieve Martijn Keizer die meerdere keren in serieuze ontsnapping zat en het tussensprintklassement won. Ondanks dat onze voorziene sprinters geblesseerd zijn zie ik toch kansen op een ritzege met afmakers als bijvoorbeeld Ligthart, Bole en Marcato. Marcato maakt zijn debuut in de Giro en kiest net als Valls voor deze prachtige ronde om eens te kijken of hier meer kansen liggen voor ritwinst dan in de Tour.”

De selectie: Martijn Keizer, Rob Ruijgh, Maurits Lammertink, Pim Ligthart (Ned), Willem Wauters, Frederik Veuchelen (Bel), Rafael Valls (Spa), Marco Marcato (Ita), Grega Bole (Slo).