Eenkhoorn afgetroefd door Asgreen in Ronde van de Toekomst

De renner die volgend jaar voor Team LottoNL-Jumbo rijdt redde het net niet.

Eenkhoorn afgetroefd door Asgreen in Ronde van de Toekomst

Europees kampioen tijdrijden voor beloften Kasper Asgreen won de openingsrit in de Ronde van de Toekomst. Hij bleef solo over uit een grote kopgroep.

De Ronde van de Toekomst vormt ieder jaar weer de grootste wedstrijd voor de beloftencategorie. Het wordt ook wel gezien als de Tour de France voor renners die in de toekomst het peloton kleuren. De koers wordt niet afgewerkt in merken-, maar landenploegen.

De eerste rit van deze editie was geen volledig vlakke, tussen de start en finish in hetzelfde Loudéac lagen een behoorlijk aantal kilometers bergop. Een grote groep nam een gat op het peloton, met als belangrijkste namen Egan Bernal (Colombia) en Pavel Sivakov (Rusland) aanwezig.

De groep pakte enkele minuten, maar in het peloton kwam richting de finale de vaart erin. Met name Polen, met sprinter Alan Banaszek aan boord, ging tekeer. Een kopgroep met Kasper Asgreen (Denemarken), Franck Bonnamour (Frankrijk) en landgenoot Pascal Eenkhoorn leek in de finale kans te hebben op de zege. 

Asgreen vertrok met nog 2 kilometer te rijden. De Europees kampioen tijdrijden voor beloften won solo, de wereldkampioen voor beloften Kristoffer Halvorsen won de massasprint voor de tweede plaats.

Foto: Cor Vos