Thibau Nys wint eerste bergrit in Ronde van Romandië en pakt gele leiderstrui

Thibau Nys heeft in de derde etappe van de Ronde van Romandië vanuit de vroege vlucht een dubbelslag geslagen. 

Nys

Op dag drie in de Ronde van Romandië mochten de klimmers voor het eerst aan de bak. Het eerste wedstrijddeel liep over vlakke wegen. In het tweede deel moesten de renners over Les Mosses (12.8 km, 4.2%) en Salvan - Les Marecottes (7.6 km, 7.5%). Bovenop die laatste klim lag de finish.

Thibau Nys, Xandro Meurisse, Roger Adrià, Nikias Arndt, Andrea Vendrame, Sean Flynn, en Xabier Azparren waagden hun kans in de vroege vlucht. Aan de voet van de slotklim bleven enkel nog Vendrame, Nys, Meurisse, Azparren en Adria over. Ze reden toen anderhalve minuut voor het peloton uit.

Op die slotklim moesten ook Azparren, Adria en Meurisse afhaken. Luke Plapp versnelde uit het peloton en maakte op een kilometer van de top de aansluiting met Nys en Vendrame. De drie gingen sprinten om de zege en Thibau Nys trok aan het langste eind.

Nys mag morgen ook de leiderstrui aantrekken. Het is zijn derde profoverwinning en zijn eerste zege in de WorldTour. Vendrame is net als gisteren tweede en Plapp is derde. Beelden en uitslag:

Nys verdedigt in het algemene klassement een voorsprong van 4 seconden op Luke Plapp. Hij zal wellicht slechts één dag van die leiderstrui kunnen genieten, want morgen staat een individuele tijdrit van 15.5 vlakke kilometers in Oron op het programma.

Nieuws
  • Cor Vos