🎥 Godon pakt zijn tweede ritzege, Rodriguez eindwinnaar in Ronde van Romandië

Dorian Godon (Decathlon AG2R La Mondiale) heeft Simone Consonni (Lidl-Trek) en Dion Smith (Intermarché - Wanty) geklopt in de slotrit van de Ronde van Romandië.

Romandië

Op de slotdag in Romandië kregen de renners een heuvelachtige circuit van 150 kilometer in Vernier, een voorstad van Genève, voorgeschoteld. Scherprechter was een klimmetje van anderhalve kilometer aan een gemiddeld stijgingspercentage van 4.3%, dat vier keer moest beklommen worden. Door de vele regen lagen de wegen er spekglad bij.

Rémi Cavagna (Movistar), Darren Rafferty (EF-EasyPost), Marco Brenner (Tudor) en Alexandre Balmer (Swiss Cycling) maakten zich niet druk om het rotweer en trokken op avontuur in de vroege vlucht. Op 49 kilometer van de streep liet Cavagna zijn medevluchters achter.

Op 31 kilometer van de finish pikten Rafferty en Brenner hun wagonnetje terug aan bij de Franse koploper. Maar ook in het peloton ging het snel. Drie kilometer later werden de drie vluchters bij de lurven gegrepen.

Door demarrages van Guillaume Martin, Jan Christen en Juan Ayuso werd het peloton flink uitgedund. Met nog 19 kilometer te gaan trok Enzo Paleni in z' ééntje ten aanval. Andrea Vendrame zette de achtervolging in op de 21-jarige Fransman. Beiden werden weer ingerekend.

De volgende twee aanvallers waren Michael Valgren en Michael Hepburn. Ook die poging leidde tot niets. Een sprint met een uitgedund peloton leek in de maak en zo geschiedde ook. Dorian Godon trok aan het langste eind. De Fransman van Decathlon AG2R La Mondiale pakt zijn tweede ritzege.

De Italiaan Simone Consonni finishte tweede, voor de Nieuw-Zeelander Dion Smith. Thibau Nys bolde als zesde over de streep. De Spanjaard Carlos Rodrigugez (INEOS Grenadiers) is eindlaureaat. Beelden en uitslag:

Godon heeft dankzij zijn twee ritzeges de puntentrui gewonnen. De Duitser Juri Hollmann (Alpecin-Deceuninck) schrijft het bergklassement op zijn naam en de 23-jarige Carlos Rodriguez mag vanwege zijn jonge leeftijd naast de gele leiderstrui ook de jongerentrui mee naar huis nemen.

Nieuws
  • Cor Vos