decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Wietze Willem Mulder
Datum

Nippo-Vini Fantini doet oproep tot Giro-deelname in dagblad

Nippo-Vini Fantini doet nogmaals een poging om de Giro d'Italia-organisatie ervan te overtuigen dat de Italiaanse ploeg aan de honderdste Giro deel moet nemen. In La Gazzetta dello Sport plaatst het team een oproep.

Voor Nippo-Vini Fantini stond dit jaar volledig in het teken van de honderdste Giro d'Italia. Dat de Italiaanse ProContinentale formatie geen wildcard ontving van organisator RCS Sport, heeft voor een behoorlijke domper gezorgd.

In La Gazzetta dello Sport heeft Nippo-Vini Fantini een oproep geplaatst aan RCS Sport en de UCI om het deelnemersveld voor eenmaal uit te breiden van 198 naar 210 renners, zodat er twee extra (lees: Italiaanse) ploegen aan de start van de jubileumeditie kunnen staan.

"In 2017 heeft Italië, voor het eerst in jaren, geen WorldTour-afgevaardigde. Dat is een negatief record, zoiets hebben we nog nooit eerder mee hoeven maken. Dit is precies de reden waarom wij in beroep zijn gegaan: we lanceren een sterk bericht en zullen alles geven om onze deelname mogelijk te maken! We weten dat dit een verzoek is tot dispensatie. Het blijft een exceptioneel evenement, uniek en niet herhaalbaar."

https://twitter.com/NIPPO_Fantini/status/829767326098677760

Foto: Cor Vos