Grote baas SD Worx-Protime: 'Ik denk dat Demi Vollering op weg is naar FDJ-SUEZ'

Erwin Janssen sluit niet uit dat de transferperikelen Demi Vollering dit voorjaar parten hebben gespeeld.

Vollering

Een tijdje geleden raakte bekend dat Demi Vollering van plan is om SD Worx-Protime aan het einde van het seizoen te verlaten. Ze zou niet gereageerd hebben op een 'genereus aanbod', waardoor het team er vanuit gaat dat ze andere oorden wil opzoeken.

De geruchtenmolen draait sindsdien op volle toeren. Vollering werd al gelinkt aan FDJ-SUEZ, UAE Team ADQ (waar ze naar verluidt een miljoen per jaar kan verdienen) en Lidl-Trek, maar die twee laatste ploegen hebben intussen afgehaakt. Visma - Lease a Bike en Movistar lieten weten geen interesse te hebben in de Tourwinnares.

FDJ-SUEZ

Op dit moment lijkt enkel nog FDJ-SUEZ in de running. Teambaas Stephen Delcourt vertelde twee weken geleden echter dat hij een transfer weinig waarschijnlijk acht, maar hij ontkende niet dat er gesprekken gaande zijn.

Volgens Erwin Janssen, algemeen manager van SD Worx-Protime, is Vollering wel degelijk op weg naar de Franse formatie. “Ik denk dat ze naar FDJ gaat, maar ik weet het niet zeker", laat hij aan GCN weten. "Ik las dat ze aan tafel gezeten heeft met Lidl-Trek en UAE, maar dat die onderhandelingen gestopt zijn."

"Ik denk dat FDJ-SUEZ een mogelijkheid is. Daar zou ze ook met Specialized kunnen rijden, want we hebben gehoord dat Specialized volgend jaar mogelijk het team zal sponsoren. En één plus één is twee..."

Nog niet gewonnen

Vollering heeft dit voorjaar alvast weinig reclame voor zichzelf gemaakt. Ze stond vier keer op het podium in een topklassiekers, maar haar zegeteller staat voorlopig op nul. "Voor ons en voor haar is het moeilijk dat ze tot dusver niet heeft gewonnen, maar we moeten er absoluut geen drama van maken", vindt Janssen.

"Dit jaar zal ze veel winnen, daar ben ik zeker van. De Vuelta is voor haar een goed moment om haar ware kracht te laten zien en we trekken met een sterke selectie naar daar. Ook Marlen Reusser zal er weer bij zijn. Het doel is om de Vuelta te winnen."

Of de transferperikelen dit voorjaar een rol hebben gespeeld? "Dat is moeilijk om te zeggen. Wanneer je echt goed in je vel zit en gelukkig bent, zoals ze vorig jaar was, dan win je veel koersen."

"Als er wat problemen zijn dan kan dat uiteraard in het hoofd van een atleet kruipen, maar wat je ook ziet bij dat type winnaars is dat ze in moeilijke periodes tonen hoe sterk ze zijn. Ik denk niet dat ze niet gewonnen heeft vanwege de transferperikelen, maar het is natuurlijk perfect mogelijk."

Nieuws
  • Cor Vos