Steven Kruijswijk stelt seizoensdebuut uit en slaat Parijs-Nice over

Na Tom Dumoulin moet ook Steven Kruijswijk zijn seizoensdebuut uitstellen. De Brabander kampt met een knieblessure en is daarom niet fit genoeg om te starten in Parijs-Nice. Kruijswijk komt daardoor pas eind maart voor het eerst in actie, tijdens de Ronde van Catalonië, welke op 23 maart start.

Steven Kruijswijk stelt seizoensdebuut uit en slaat Parijs-Nice over
  • Afbeelding van Tom Dumoulin Tom Dumoulin
  • Afbeelding van Steven Kruijswijk Steven Kruijswijk

Aanvankelijk was het plan dat Kruijswijk samen met Roglic in de race naar de zon, zoals Parijs-Nice ook wel wordt genoemd, zou starten. Daar gaat dus een streep doorheen, omdat de nummer 3 van de afgelopen Tour de France zijn seizoensdebuut met twee weken uit moet stellen.

In De Telegraaf zegt ploegleider Merijn Zeeman dat Kruijswijk last van zijn knie had. "Maar inmiddels traint hij weer voluit." Kruijswijk vertrekt vandaag met Wout van Aert, Laurens De Plus, Mike Teunissen en Amund Grøndahl Jansen naar Tenerife, om op hoogtestage te gaan op El Teide.

Steven Kruijswijk is niet de eerste renner van Jumbo-Visma die 2020 begint met een valse start. Eerder liet Tom Dumoulin weten dat hij Milaan-Sanremo en de Tirreno-Adriatico overslaat, dit vanwege darmklachten.

Nieuws
  • Cor Vos