Terpstra: 'Mathieu van der Poel is ook maar een mens'

Niki Terpstra zal dit voorjaar meerdere keren de degens moeten kruisen met Mathieu van der Poel. Te beginnen in de Omloop Het Nieuwsblad, maar ook in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, voor Terpstra de twee belangrijkste momenten van het voorjaar. De Noord-Hollander ziet in Van der Poel 'een hele lastige concurrent'.

Niki Terpstra en Mathieu van der Poel

Een valpartij in de Ronde van Vlaanderen zorgde er vorig jaar voor dat Terpstra niet kon schitteren in zijn favoriete koersen. Het was niet de eerste keer dat hij moest opkrabbelen. Tegen De Telegraaf vertelt de klassiekerspecialist dat dat er nou eenmaal bijhoort. "Ik houd gewoon van koersen en ik wil elke keer weer laten zien hoe goed ik ben. Dat heeft elke topsporter toch, en ja die tegenslagen gebeuren nu eenmaal."

Mathieu van der Poel

Ondanks dat Terpstra zowel de Ronde als Roubaix al eens op zijn naam gezet heeft, zullen de ogen dit voorjaar vooral op Mathieu van der Poel gericht zijn. Op de vraag of Van der Poel af te stoppen is, antwoord Terpstra het volgende: "Hij is ook maar een mens. Maar het is ongelooflijk hoe Mathieu zich ontwikkelt en ik vind het fantastisch wat hij allemaal laat zien. Je ziet gewoon aan alles hoeveel lol hij in het fietsen heeft en hoe hij er overal invliegt. Ja, we zijn elkaars concurrenten, maar ik vind het toch mooi om te zien.”

Terpstra is er ook niet bang voor om weg te rijden met Van der Poel. "Dan klop ik hem toch gewoon in de sprint", grapt hij. "Je weet nooit hoe een finale gaat lopen. Misschien kan ik in sommige situaties wel van het profiteren, al zie ik Van der Poel vooral als een lastige klant."

Nieuws
  • Cor Vos