Evenepoel wint bergrit Volta ao Algarve

Remco Evenepoel heeft zijn vorm nog maar eens kracht bijgezet. De Belg sloeg een dubbelslag in de Volta ao Algarve door met een snedige demarrage weg te rijden in de slotfase.
Evenepoel

Al vroeg in de etappe koos Mathieu van der Poel voor de aanval, maar het peloton liet de alleskunner niet begaan. Toch kleurde een renner van Alpecin-Fenix de dag. Het was Dries De Bondt die samen met Casper Pedersen (Team Sunweb) en Michael Schär (Team CCC) op pad ging. Met de bergachtige slotfase in het verschiet controleerde Deceuninck-Quick Step de drie vluchters, die uiteindelijk met nog twintig kilometer voor de boeg werden ingerekend.

Op de slotklim werd het peloton lange tijd gemend door UAE Team Emirates, in dienst van de in vorm stekende Rui Costa. Van der Poel testte zijn benen en kon lange tijd mee, maar op zo'n vier kilometer van de meet brak het elastiek en liet hij de beste klimmers gaan. Door het hoge tempo bleven de aanvallen schaars. Miguel Ángel López probeerde het eens en ook Simon Geschke demarreerde, maar zij konden geen beslissend gat slaan.

Het leek dan ook uit te draaien op een sprint met een elitegroepje, waaruit ex-winnaar Michal Kwiatkowski inmiddels gelost was. Met nog een kleine kilometer te gaan liet Evenepoel zich afzakken om vervolgens met een verschroeiende demarrage zijn concurrenten te verrassen. López wilde de Belg volgen, maar schakelde verkeerd. Zodoende sloeg Evenpoel direct een groot gat. Schachmann kwam nog heel dichtbij, maar de Duitser strandde in het wiel van het Vlaamse toptalent. Logischerwijs neemt Evenepoel ook de leiderstrui over van ploegmaat Fabio Jakobsen. Bauke Mollema was op een negende plaats de beste Nederlander.

  • Remco Evenepoel

Laatste nieuws