Miguel Ángel López pakt eerste seizoenszege in Algarve

Miguel Ángel López heeft in de Volta ao Algarve zijn eerste zege van het seizoen geboekt. Op de steile Malhão was hij Dan Martin en Remco Evenepoel de baas.
López

Negen renners zouden de vlucht van de dag vormen. Van hen was Dries De Bondt van Alpecin-Fenix de bekendste naam. De Portugees Rodrigues was de sterkste van de vluchters, maar zijn poging werd net na de voorlaatste beklimming een halt toegeroepen. Op die klim probeerde Vincenzo Nibali iets te forceren, maar hij werd na zijn demarrage al snel weer ingerekend. Onder leiding van Deceuninck-Quick Step stormde het peloton op de Malhão af.

Zonder Mathieu van der Poel, die stiekem toch hier en daar werd opgeschreven voor deze etappe, vatten de klassementsmannen de slotklim aan. Harold Tejada van Astana reed lange tijd op kop, maar toen de beste klimmers zich meldden moest hij passen. Vervolgens was het een kwestie van aftasten. Hier en daar volgde er een schijnaanval, maar het was wachten tot de slotkilometer vooraleer er iemand all-in ging. Dat was López, die zijn klimmersbenen etaleerde. Martin probeerde wel te volgen, maar kon het gat niet meer overbruggen. Niet ver achter de twee finishte Evenepoel met Maximilian Schachmann in zijn wiel op een derde plaats. De Belg behield zijn leiderstrui en heeft met de tijdrit van morgen op het menu de beste papieren om de eindzege te pakken.

  • Miguel Ángel López
  • Remco Evenepoel
  • Dan Martin

Laatste nieuws