De Specialized van BORA-hansgrohe

Peter Sagan rijdt het grootste deel van zijn carrière op fietsen van Specialized. Toen hij in 2017 voor BORA-hansgrohe, veranderde de ploeg ook van fietsenmerk. Voor het vierde seizoen rijdt de Duitse ploeg nu op fietsen van een Amerikaanse leverancier.
Specialized Tarmac

Of het Specialized was dat met Sagan meeging naar BORA-hansgrohe of juist andersom, weten we niet. Maar renner en fietsenmerk zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sagan geldt nog altijd als één van de grootste sterren uit het peloton en daar spinnen de Amerikanen goed garen bij. Zo pakken ze elk jaar met een speciale Sagan editie van hun fietsen.

Net als vorig jaar kunnen de renners kiezen uit drie modellen: in het gros van de koersen zal de keuze op all-round Tarmac of de aerodynamische Venge liggen. Speciaal voor Parijs-Roubaix is er de Roubaix. In de tijdritten mogen de renners losgaan op de vorig jaar vernieuwde Shiv TT. Overigens reden enkele renners van het team in de aanloop naar de Tour Down Under op de aluminium Allez Sprint.

De Venge in een Sagan-kleurtje

Schijfremmen

Specialized zet flink in op schijfremmen en zonder uitzondering rijden alle renners op fietsen die uitgerust zijn met schijfremmen, ook op de Shiv TT tijdritfiets. Zoals we al zeiden, Peter Sagan krijgt elk jaar een fiets met een ander spuitschema. Op bovenstaande foto zie je zijn fiets van afgelopen seizoen, hier kun je het kleurtje van dit jaar zien. Vaak pakt Specialized tijdens of voor de Tour de France nog uit met een limited editie ter ere van de Slowaak.

Het gros van de onderdelen komt uit eigen stal. Roval is het eigen wielenmerk van Specialized en ook de banden (tubes en tubeless!) en zadels zijn van Specialized. De schakelgroepen en vermogensmeters komen van Shimano en de stuurpennen en sturen zijn van Shimano haar huismerk PRO.

Frame: Specialized S-Works Tarmac / Venge / Roubaix / Shiv TT

Groepset: Shimano Dura-Ace Di2

Wielen: Roval

Onderdelen: Pro

Pedalen: Shimano Dura-Ace R9100

Vermogensmeter: Shimano Dura-Ace FC-R9100-P

Banden: Specialized 

Overig: Wahoo Elemnt Bolt fietscomputer

  • BORA-hansgrohe
  • Peter Sagan

Laatste nieuws