Asgreen rondt fenomenale solo af in Kuurne-Brussel-Kuurne

Kasper Asgreen heeft Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen. De Deen bleef het uitgedunde peloton nipt voor.

Asgreen
  • Kasper Asgreen Kasper Asgreen

Al snel in de koers ontstond er een kopgroep van vijf renners, die uiteindelijk hun rol zouden spelen in de finale. De namen: Roy Jans, Boris Vallee, Mikkel Bjerg, Hugo Houle en Jonas Abrahamsen. Zij reden een voorsprong van zes minuten bijeen op het peloton, waar het lange tijd er rustig aan toe ging. Op de Oude Kwaremont, de belangrijkste helling vandaag, trok Matteo Trentin door. Hele grote verschillen leverde dat desondanks niet op. Ondertussen werd Team Ineos-kopman Gianni Moscon door de jury uit koers gehaald, nadat hij een fiets op een andere renner gooide.

Na de Oude Kwaremont meldden de grote namen zich vooraan. Onder anderen Cees Bol en Greg Van Avermaet lieten zich zien in een omvangrijke groep die in de achtervolging ging op vier overgebleven vluchters. Door mechanische problemen moest Bjerg namelijk de rol lossen vooraan. Uiteindelijk kwam alles weer bijeen en stonden ook de overgebleven vluchters op het punt ingerekend te worden. Op zo'n dertig kilometer van de meet demarreerde Asgreen, die met Vallee en Jans twee vroege vluchters in zijn kielzog meekreeg.

Jans werkte niet mee en was de eerste die moest lossen toen Asgreen nog eens doortrok. Vallee kon langer mee, maar op zo'n negen kilometer van de streep kon de Belg niet meer door kramp tot achter zijn oren en zag hij Asgreen meter voor meter wegrijden. In het peloton deed vooral Team Sunweb veel werk, maar Deceuninck-Quick Step zat met een groot gedeelte van de ploeg pal achter de achtervolgende Tiesj Benoot en Casper Pedersen om af te stoppen. Het werd weliswaar nog heel spannend of Asgreen het zou halen, maar uiteindelijk hield de Deense hardrijder een paar seconden over. Giacomo Nizzolo en Alexander Kristoff completeerde het podium.

Nieuws
  • Cor Vos