Lenny Martinez, Julian Alaphilippe en Ben O'Connor: het transfergeruchtencircuit voor 2025 draait op volle toeren

Pas vanaf augustus mogen transfers wereldkundig worden gemaakt, maar dat neemt niet weg dat er al volop wordt onderhandeld voor 2025. 

Pithie

Een van de belangrijkste vragen is wat Jasper Philipsen gaat doen volgend jaar. Verschillende media meldden dat er vier opties zijn voor de winnaar van Milaan-Sanremo: UAE Team Emirates, BORA-hansgrohe, Tudor Pro Cycling en zijn huidige werkgever Alpecin-Deceuninck. Het Laatste Nieuws en ook La Gazzetta dello Sport schreven onlangs dat hij waarschijnlijk bij Alpecin-Deceuninck blijft.

Het Laatste Nieuws meldde óók dat er volgend jaar naast Tim Wellens sowieso nog een Belg voor UAE Team Emirates rijdt. Florian Vermeersch, die ook in de belangstelling stond van Visma | Lease a Bike, is namelijk dicht bij een akkoord met de ploeg van Tadej Pogacar.

Twee andere grote namen die zonder contract zitten aan het einde van het jaar: Kasper Asgreen en Julian Alaphilippe. Beiden van Soudal Quick-Step. Volgens GCN zou die eerste in gesprek zijn met Uno-X Mobility, terwijl Alaphilippe volgens GCN-journalist Daniel Benson in de belangstelling staat van TotalEnergies en Cofidis.

Gewilde Lenny Martinez

Dan is er nog BORA-hansgrohe, dat met Red Bull een flinke geldinjectie krijgt volgend jaar. Dat is te zien aan de renners waarvoor het belangstelling heeft: Laurence Pithie komt zo goed als zeker over van Groupama-FDJ, Oier Lazkano kiest volgens GCN tussen de Duitse ploeg en zijn huidige team Movistar, het Italiaanse toptalent Giulio Pellizzari komt de ploeg zo goed als zeker versterken en Jan Tratnik voegt zich waarschijnlijk weer bij landgenoot en vriend Primoz Roglic.

Martinez droeg vorig jaar de leiderstrui in de Vuelta

Wie juist met een vertrek bij BORA-hansgrohe in verband wordt gebracht is Bob Jungels, die volgens GCN interesse zou genieten van INEOS Grenadiers. Andere namen die de Britse ploeg op de korrel zou hebben: Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck) en Ben O'Connor (Decathlon Ag2r-La Mondiale). Over die laatste zou de ploeg echter twijfelen.

Een van de volgende renners op wie gejaagd wordt, is Lenny Martinez. De Franse klimmer heeft over belangstelling niet te klagen. INEOS Grenadiers, Bahrain-Victorious, Team Visma | Lease a Bike en zijn huidige ploeg Groupama-FDJ jagen op zijn handtekening. "We hebben gesproken, een transfer is zeker een optie", vertelde Merijn Zeeman tegen GCN.

Tot slot zijn er nog Marc Hirschi, die in de belangstelling zou staan van Tudor Pro Cycling en Q36.5 Pro Cycling, en Samuele Battistella, die volgens La Gazzetta dello Sport waarschijnlijk naar EF Education-EasyPost trekt.

Nieuws
  • Cor Vos