Deceuninck-Quick Step past selecties aan door coronavirus

Met het aflasten van Strade Bianche en het op de tocht staan van Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo zal er in de selecties een flinke verschuiving ontstaan. Deceuninck-Quick Step is alvast aan het puzzelen geslagen.
Deceuninck

"Onze selectie voor Parijs-Nice wordt veranderd", zo vertelt ploegleider Wilfried Peeters tegen Sporza. "De renners voor de klassiekers hebben voorrang gekregen. Stybar, Jungels en Asgreen komen bij de ploeg en Devenyns, Cavagna en Declercq vallen uit de ploeg. Hen kunnen we in andere wedstrijden klaarstomen, zoals de GP Monseré van zondag. Sommige renners willen op stagen naar Spanje, maar we hebben ook de GP Denain op het programma gezet."

In Parijs-Nice start Deceuninck-Quick Step met een groot gedeelte van de kopstukken voor het voorjaar. Jungels, Stybar en Asgreen, die eigenlijk naar de Tirreno-Adriatico zou gaan. Het drietal wordt bijgestaan door Michael Morkov, Sam Bennett, Julian Alaphilippe en Yves Lampaert. "We zagen dit wel aankomen", gaat Peeters verder. "Of we begrip hebben dat het zo lang heeft geduurd? Elke organisatie wil zijn wedstrijd laten doorgaan, maar het risico was te groot. Veel ploegen hadden al afgehaakt, de regering heeft druk gezet en eigenlijk hadden ze het al vroeger kunnen laten weten."

  • Deceuninck-Quick Step

Laatste nieuws