De Giant van Team CCC

Sinds de licentie van BMC werd overgenomen door CCC, rijdt het team op fietsen van het Tawainese Giant. Greg Van Avermaet en co. hebben de keuze uit de allround TCR en de aerodynamische Propel. Overigens is Van Avermaet al gespot op een op het ook nieuwe versie van de TCR, die nog niet officieel gereleased is!

De Giant van Team CCC
  • Greg Van Avermaet Greg Van Avermaet

Bij het zien van een Giant TCR gaan de gedachten haast automatisch terug naar ONCE. De ploeg van Manolo Saiz reed in de jaren '90 op Giant TCR's met een frame dat toen revolutionair was. De schuin aflopende bovenbuis zorgde voor meer stijfheid en een lager gewicht. Giant heeft altijd aan dat concept vastgehouden en we zagen in de jaren daarna onder meer T-Mobile, Rabobank en Sunweb op fietsen van Giant koersen.

Anno 2020 rijdt CCC dus met fietsen van Giant. Greg Van Avermaet en co. hebben de keuze uit twee fietsen. De Propel Advanced SL is de aerodynamische sprintfiets en zoals de naam al doet vermoeden heeft deze fiets schijfremmen. Toch kiezen de meeste renners voor de allround TCR, waarbij ze de keuze tussen schijfremmen en velgremmen hebben.

Nieuwe TCR?

Greg Van Aevermaet met de nieuwe TCR.

Al sinds het afgelopen WK wordt Van Avermaet gespot op een nieuwe TCR, die nog niet officieel gereleased is. Het zijn subtiele veranderingen, maar het lijkt erop dat de buizen van het frame een aerodynamischer profiel hebben gekregen. Ook is de voorvork flink veranderd. Die loopt wat breder uit, om het zo maar te omschrijven. Een leuk feitje; de fietsen van CCC worden door het Nederlandse bedrijf Unlimited Colors in de juiste kleur gespoten.

Cadex

Bijna alle onderdelen komen uit eigen huis. De zadels, sturen en stuurpennen zijn van Giant zelf en de wielen zijn van Cadex, wat een submerk van Giant is. De groepsets komen van Shimano, net als de pedalen en vermogensmeters.

Frame: Giant TCR Advanced SL, Giant Propel Advanced SL Disc, Giant Trinity Advanced SL

Groepset: Shimano Dura-Ace Di2

Wielen: Cadex

Onderdelen: Giant

Pedalen: Shimano Dura-Ace R9100

Vermogensmeter: Shimano Dura-Ace R9100

Banden: Challenge 

De Trinity tijdritfiets
Materiaal
  • Giant / Cor Vos