Naesen en Van Avermaet kennen ploegmaten voor Strade Bianche

De selecties van Ag2r-La Mondiale en Team CCC voor Strade Bianche zijn wereldkundig gemaakt. De kleppers van beide teams zijn respectievelijk Oliver Naesen en Greg Van Avermaet.
Avermaet

Naesen zal voor het eerst meedoen aan de Italiaanse gravelkoers. Eerder dit jaar vertelde hij tegen Wieler Revue over het waarom hij Strade Bianche nog nooit heeft gereden. "Die koers zou ik graag eens rijden en het zou me ook goed moeten liggen. Dat is de keerzijde van de medaille. Ik mag altijd mee naar de grootste Franse koersen, maar moet daardoor wel Strade Bianche missen." Tot dit jaar dus, want Naesen is het speerpunt van zijn ploeg Ag2r-La Mondiale komende zaterdag. Hij wordt bijgestaan door Larry Warbasse, Silvan Dillier, Julien Duval, Lawrence Naesen, Dorian Godon en Andrea Vendrame.

Ook Naesens goede vriend Greg Van Avermaet reist af naar Toscane. De kopman van Team CCC eindigde zeven keer bij de eerste tien en stempelde tweemaal af als tweede, maar wist nog nooit te winnen. Daar hoopt de Belg dit jaar verandering in te brengen. Als helpers krijgt Van Avermaet de volgende renners mee: Alessandro De Marchi, Simon Geschke, Nathan Van Hooydonck, Gijs Van Hoecke, Jonas Koch en Michael Schär.

Laatste nieuws