📸 'Ik had dood kunnen zijn': plafond stort midden in de nacht neer op Naesen en Dewulf

Kamergenoten Oliver Naesen en Stan Dewulf zullen hun tripje naar Frankfurt niet snel vergeten.

Plafond

Oliver Naesen en Stan Dewulf, twee Belgen die voor Decathlon AG2R La Mondiale rijden, namen woensdag deel aan de Duitse heuvelklassieker Eschborn-Frankfurt. Toen ze na de wedstrijd al even lagen te slapen, schrokken ze zich rot.

Midden in de nacht stortte immers een deel van het plafond naar beneden en dat pleisterwerk viel recht op de twee Belgen. "Ik schrok me dood", doet Naesen zijn verhaal in Het Nieuwsblad. "Het maakte zoveel lawaai dat ook verzorgers van onze ploeg uit hun bed sprongen en in de gang kwamen kijken wat het was."

Naesen houdt er een geschaafde en gezwollen enkel aan over. "Het was mijn enige lichaamsdeel dat niet onder de dekens lag. Mijn ploegmaat had zijn bed wat achteruit geschoven. Het was een geluk dat ik dat niet had gedaan, anders was dat plaksel dus misschien wél op mijn hoofd terecht gekomen. Er waren best scherpe randen aan."

Naesen belde naar de receptie en die konden hun ogen niet geloven. "We kregen een andere kamer toegewezen. Ik was eigenlijk niet zo verrast dat dit gebeurde, want toen ik nog wat stretchoefeningen deed op mijn bed voor het slapengaan zag ik dat het plafond slecht geplakt was."

"Mijn eerste koers van het seizoen en ik had dood kunnen zijn", zegt De Wulf aan Sporza. "Toen we zeiden aan de receptie dat ons plafond naar beneden was gekomen, konden ze alleen maar "what!?" herhalen."