HomeAchtergrondOliver Naesen vertelt over z'n ultieme pechvoorjaar: 'Door al die tegenslag was...

Oliver Naesen vertelt over z’n ultieme pechvoorjaar: ‘Door al die tegenslag was het alsof ik niet eens gekoerst had’ 

Met name in Parijs-Roubaix kwam Murphy's Law behoorlijk om de hoek kijken, maar ook daarvoor al. De normaal zo goedlachse Belg doet z'n verhaal.

Met Oliver Naesen is het altijd lachen geblazen. Zo maakt hij zelf graag grappen over de door hem zo vervloekte Tiegemberg, waar hij eens moest lossen en is dus hij altijd in voor een mooie grap.

Maar dit voorjaar stond de het huilen hem nader dan het lachen in zijn geliefde Vlaamse voorjaarskoersen, en daar was de Tiegemberg niet eens voor nodig… De renner van AG2R-Citroën kreeg met heel veel pech en ziekte te maken. In de Vlaamse krant Het Nieuwsblad deed hij zijn verhaal.

Hij somt eens op wat er in eerste instantie al misging. “Word ik niet ziek na Parijs-Nice, dan spreken we over een totaal ander voorjaar. Dan was er die zware valpartij in Waregem op een moment dat ik opnieuw goed aan het koersen was.”

Hij werd er een beetje moedeloos van. “Ach, als je in het voorjaar iets serieus aan de hand hebt, kan je die kloof niet meer dichtrijden. Da’s wel ambetant. Klote. Na Roubaix hadden we hier thuis een etentje met vrienden. Door al die tegenslag was het alsof ik niet eens gekoerst had.

In Parijs-Roubaix zelf moest de gifbeker helemaal leeg. “Mijn Roubaix was één verhaal van ellende. Ik brak mijn wiel op dezelfde plaats van Wout van Aert in het Bos. Achteraf keek ik eens op de Strava. Het peloton deed twee en een halve minuut over deze strook. Ik bijna zes minuten. Ik zat ongelofelijk ver achter.”

Naesen wist nog terug te komen bij de eersten. “Het moment dat het in Orchies scheurde, was ik mee met de groep van Wout van Aert, maar ik reed vooraan lek, brak mijn voorwiel en ging over de kop op een strookje dat je in veertig seconden afhaspelt. Ik stond er vijf minuten. Ondankbaar. Met deze benen kon ik evengoed het podium hebben gereden, maar ik werd 54ste…”

Toewerken naar de Tour

Een koers vol pech dus. Naesen wil het snel achter zich laten. Vandaag start hij in de Vierdaagse van Duinkerke – die overigens zes dagen duurt – en werkt hij toe naar de Tour.

“Of het nu de Omloop, de Ronde van Vlaanderen of de Vierdaagse van Duinkerke is. Ik ben altijd content als ik mag koersen. Ik zag daarnet in de lobby van hotel Holiday Inn in Calais een al even blije Philippe Gilbert. Zo hoort het. Na het voorjaar was ik niet eens leeg, uitgeblust. Een week zette ik de fiets weg en ik begon opnieuw goed te trainen, want de Vierdaagse van Duinkerke is het begin van het proces naar de Tour toe.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Tom Boonen: ‘Ik heb jaren met tuinslang op mijn stuur gekoerst’

Tom Boonen is één van de grootste renners die België ooit gekend heeft. Het...

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het eind zette Jorgenson de koers...

Meer zoals dit

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Sportarts: ‘Revalidatie Van Aert zal maanden duren, het is een regelrechte ramp’

Zeven gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en een gebroken borstbeen. Dat is het keiharde...

Visma | Lease a Bike staat stil bij situatie Van Aert: ‘Een diepe buiging voor onze Wout!’

Het wielervoorjaar 2024 werd gisteren in Dwars Door Vlaanderen helaas – bijna letterlijk –...