Kuurne-Brussel-Kuurne neemt Tiegem in parkoers op en daar is Oliver Naesen niet blij mee

Kuurne-Brussel-Kuurne kent een kleine parkoerswijziging. De Eikenmolen verdwijnt ten faveure van de Tiegemberg en de Boembeek. De organisatie doet dit op verzoek van de renners, al zal Oliver Naesen er niet om gevraagd hebben...
Kuurne-Brussel-Kuurne neemt Tiegem in parkoers op en daar is Oliver Naesen niet blij mee

Op verzoek van renners verdwijnt de Eikenmolen. "Die bewuste helling kruist eerst een steenweg om dan over te gaan in een plotse vernauwing. Dit zorgt voor een vervelende bottleneck die de koers onnodig vroeg uit haar ritme haalt", vertelt organisator Peter Debaveye tegen Sporza.

Er zijn overigens meer redenen om de Eikenmolen uit het parkoers te halen. Wanneer de renners hier overheen moeten, kruisen ze tot twee keer toe en spoorweg en dat kan in potentie voor problemen zoeken. "Als alternatief hebben wij wel een passage op de Tiegemberg en Boembeek ingelast zodat we aan 12 hellingen in totaal komen", legt Debaveye uit.

Oliver Naesen reageerde meteen gevat op Twitter. "Rip 2021", zei de renner van AG2R-Citroën. De oorsprong van die grap gaat een twee jaar terug. Toen beweerde hij daags voor de E3 dat je beter kunt stoppen wanneer je gelost werd op de Tiegem. Nog diezelfde wedstrijd werd Naesen inderdaad zelf gelost op die bewuste Tiegemberg.

De bewuste tweet uit 2019

Afgelopen jaar, voor het BK, wreef Wout van Aert het er nog even in

De uitspraak van Naesen zorgt ook vandaag weer voor de nodige grappen!

  • Oliver Naesen

Laatste nieuws