Evenepoel: 'Uitstel van de Spelen is niet eens zo slecht voor mij'

Remco Evenepoel ziet, net als alle andere renners, zijn zorgvuldig geplande doelen dit jaar in het water vallen. De Giro is uitgesteld en ook de Spelen zullen pas in 2021 plaatsvinden. Het Belgische wonderkind blijft er rustig onder.
Evenepoel

Tegen Sporza vertelt Evenepoel over de huidige situatie: "Natuurlijk is het jammer dat de Spelen uitgesteld zijn. Ik heb zo hard gewerkt naar dat doel en mijn vorm werd beter en beter. Nu is heel mijn voorbereiding voor niks geweest, hoewel dat ook niet waar is natuurlijk. Het uitstel van de Spelen naar 2021 was uiteindelijk wel de enige juiste beslissing. Voor mij is dat ook nog zo slecht niet. Ik heb nu een jaar extra om sterker te worden en meer ervaring op te doen. Ik zal er alles aan doen om in topconditie naar Tokio te gaan."

Toch beseft Evenepoel wel degelijk dat niet alles in de wereld om sport draait. "Het belangrijkste is momenteel dat de hele wereld gezond wordt. De wereld staat momenteel een beetje stil. Volg de richtlijnen en zorg voor je naasten. Dan zal alles hopelijk snel weer normaal zijn. En als het wielerseizoen weer hervat wordt, zal de Wolfpack klaar zijn."

  • Remco Evenepoel

Laatste nieuws