Froome lacht om uitspraken Movistar-baas Eusebio Unzué

Chris Froome moet lachen om uitspraken van Movistar-baas Eusebio Unzué. Dat blijkt uit een tweet die de viervoudig Tourwinnaar de wereld in stuurde vanmiddag. Volgens Unzué heeft Froome nooit één tegen één gestreden tegen Nairo Quintana, oud-renner van Movistar.

Froome lacht om uitspraken Eusebio Unzué
  • Afbeelding van Chris Froome Chris Froome

In de podcast El Leñero vertelt Unzué dat Froome nooit man tegen man heeft gestreden tegen Nairo Quintana, gedurende hun strijd om het klassement in de grote rondes. Volgens de Movistar-baas zou Froome zonder zijn sterke ploeggenoten bij Sky Quintana niet zo vaak hebben verslagen als nu. Dat meldt de website Zikloland.

"Quintana is, net als de renners die tweede werden achter Indurain, in gestuit op een renner als Froome. En niet alleen Froome, maar ook het hele team dat hij om zich heen heeft. Winnen was onmogelijk", aldus Unzué.

"Nairo zijn niveau in 2013, 2015 en 2016...", vervolgt hij. "De Tour heeft Nairo geen recht gedaan. Ik denk dat Froome zonder goed team een hele slechte tijd zou hebben gehad. Hij hoefde Quintana nooit één-op-één onder ogen te komen."

Froome kan er zelf wel om lachen, maar heeft waardering voor Quintana

Nieuws
  • Cor Vos