Propvolle kalender dit najaar? 'Zend de cross direct na de klassiekers uit'

Mocht het coronavirus niet teveel roet in het eten gooien, dan gaan we een druk najaar tegemoet. Er moeten wegkoersen ingehaald worden, maar er wordt tegen die tijd (mits alles goed gaat) ook gecrosst. De overlap die ontstaat is volgens organisator Golazo geen probleem, integendeel.

Propvolle kalender dit najaar? 'Zend de cross direct na de klassiekers uit'

Christhope Impens van Golazo, het bedrijf dat onder meer de DVV-trofee organiseert, benadrukt bij Sporza ten eerste dat het wel afwachten is hoe het virus zich ontwikkeld. De volksgezondheid is volgens hem prioriteit. "Als de overheid koersen weer toelaat, zullen we eerst zien hoe de wegkalender eruitziet", zegt hij. "De crosskalender ligt in principe vast, maar die puzzel laten passen is zeker niet onhaalbaar."

Tomas Van Den Spiegel van Flanders Classics, dat de Ronde van Vlaanderen, maar ook de Wereldbeker en de Superprestige organiseert, ziet een combinatie van wegkoers en veldrit op één dag wel zitten. "Het hangt wel af van het daglicht", zegt hij. "Zeker voor de crossen later op het jaar. Niet elke cross kan het doen zoals in Diegem, met kunstlicht. Maar het is in het belang van iedereen dat we kijken wat kan."

Volgens Impens kan het voordelig uitpakken. "Als je in het zog zit van een kijkcijferkanon, zoals een wielerklassieker, zie ik alleen maar voordelen", klinkt het.

Nieuws
  • Cor Vos