Van Vleuten: 'Tour ook voor het vrouwenwielrennen belangrijk'

Inmiddels krijgt de kalender voor mannen steeds meer vorm. Dat is een grote tegenstelling met het vrouwelijk wielerpeloton, dat op hun honger blijft zitten. In een gesprek met Sporza vertelt wereldkampioene Annemiek van Vleuten dat ze zich er niet al te druk om wil maken.

Van Vleuten: 'Tour ook voor het vrouwenwielrennen belangrijk'

"Ik ben iemand die zich alleen druk maakt over dingen die ze onder controle heeft". vertelt ze. "Gelukkig hebben we een erg goede vakbond en die heeft een erg goede brief geschreven aan de UCI."

"De UCI voelt de druk en de publieke opinie echt wel", gaat ze verder. "Zij willen ook dat iedereen achter zich scharen."

Het maakt Van Vleuten niet uit welke koers ze mag en kan rijden. "Ik zou bij wijze van spreke een moord doen om een criterium, een rondje om de kerk te mogen rijden. Je merkt toch wel dat je die competitie wel erg mist. In mijn dromen nemen ze Lombardije mee voor vrouwen en Parijs-Roubaix staat ook op mijn verlanglijst. Maar goed, er staat zoveel op mijn verlanglijstje. Laten we eerst maar weer eens gaan koersen."

Van Vleuten vertelt dat iedereen bij Mitchelton-Scott salaris heeft moeten inleveren. Ze noemt het zorgwekkend, maar ligt er niet wakker van. "Ik hoop wat dat betreft dat de Tour de France voor mannen doorgaat, omdat ik denk dat dat een erg goede zet zou zijn om veel ploegen overeind te houden. Anders wordt het gewoon moeilijk voor heel veel wielerploegen en daar worden wij dan ook door getroffen", klinkt het.

Nieuws
  • Cor Vos