Armstrong in nieuwe docu: 'Ik zal je mijn waarheid vertellen'

De serie boeken en documentaires over Lance Armstrong lijkt onuitputtelijk. De Amerikaanse sportzender ESPN brengt op 24 en 31 mei de documentaire '30 for 30' uit waarin de dopingbekentenis van Lance Armstrong centraal staat. 'Ik zal je mijn waarheid vertellen. Ik zal niet liegen', zegt Armstrong in de trailer.

Lance Armstrong
  • Afbeelding van Lance Armstrong Lance Armstrong

Het is het meest besproken en spraakmakende verhaal uit de geschiedenis van de wielersport: de opkomst en neergang van Lance Armstrong. De man die zevenmaal de Tour de France won en de wielersport razend populair maakte in de Vereneigde Staten. Na zijn dopingbekentenis in 2013 bij Oprah Winfrey stortte zijn imperium als een kaartenhuis in elkaar. Zijn zeven Tourzeges raakte hij kwijt, zijn sponsoren liepen massaal weg en ook mocht hij zich niet meer bemoeien met zijn foundation Livestrong.

Meltdown


In deze tweedelige documentaire van in totaal 4 uur wordt het hele sportieve leven van Armstrong blootgelegd. Van zijn opkomst als jonge wereldkampioen in 1993, zijn strijd met teelbalkanker, zijn zeven Tourzeges tot aan de meltdown na zijn dopingbekentenis. Vrienden, rivalen, journalisten en ploeggenoten komen aan het woord en uiteraard ook The Boss zelf.

Nieuws
  • Cor Vos