Geen Tour de France voor Mark Cavendish?

Als we teammanager Rod Ellingworth van Bahrain-McLaren moeten geloven, lijkt de kans dat Mark Cavendish dit jaar de Tour rijdt niet groot. Volgens Ellingworth hebben renner en team de afspraak dat hij moet bewijzen dat hij op niveau is, iets wat dankzij de coronacrisis lastig is.
Geen Tour de France voor Mark Cavendish?

Cavendish heeft in zijn carrière inmiddels 30 Touretappes gewonnen en wil dolgraag het record van Eddy Merckx (34 stuks) evenaren. Echter, dat lijkt dit jaar geen sinecure te worden. Teammanager Rod Ellingworth vertelt tegen Cyclingnews.com dat het team vooral rond Mikel Landa gebouwd zal zijn.

Vorig jaar reed Cavendish geen Tour de France, zijn toenmalige team Dimension Data hield hem buiten de selectie. 'Cav' verhuisde naar Bahrain-McLaren en werd daar herenigd met zijn voormalige coach en mentor Ellingworth. Volgens Ellingworth heeft Cavendish geen gegarandeerd plekje in de Tourselectie van het team. "Hij heeft geen automatische selectie voor de Tour", vertelt Ellingworth. "Dat wil hij ook niet zomaar in de schoot geworpen krijgen. We hebben afgesproken dat wanneer hij wedstrijden zou winnen, dat genoeg zou zijn om naar de Tour te gaan."

Gooit corona roet in het eten?

"Helaas verandert", doelt Ellingworth op de huidige situatie. "Met zo weinig wedstrijden vooraf vermindert dat zijn kansen om te bewijzen dat hij op niveau is. Hij is een van de beste sprinters ter wereld en als hij de vorm heeft, kan hij het afmaken. Met of zonder sprinttrein, dat heeft hij vele malen bewezen. Mark voegt veel toe aan het team, alleen al door zijn mentaliteit.

Reactie Cavendish op Twitter

Cavendish maakte zelf ook het een en ander duidelijk op Twitter.

  • Mark Cavendish

Laatste nieuws