Valverde rijdt Tour en Vuelta: 'Net zo opgewonden als 10 jaar geleden'

Alejandro Valverde rijdt met Enric Mas aan zijn zijde de dubbel Tour en Vuelta. Dat meldt de ploeg Movistar. Volgens ploegbaas Eusebio Unzué krijgt Mas zo de gelegenheid om ervaring op te doen. Marc Soler wordt uitgespeeld als kopman in de Giro.

Valverde rijdt Tour en Vuelta: 'Net zo opgewonden als 10 jaar geleden'
  • Afbeelding van Enric Mas Enric Mas
  • Afbeelding van Alejandro Valverde Alejandro Valverde

Alejandro Valverde gaat er vanuit dat hij het seizoen start met evenveel opwinding als tien jaar geleden. "Het worden twee rondes die voor iedereen erg verschillend zijn. De Tour zal, dankzij de omstandigheden, een andere worden dan normaal", legt hij uit. "Daar willen we van profiteren."

"De Vuelta wordt geheel in het noorden van Spanje verreden, waarschijnlijk in koud en slecht weer. Maar dat zal voor iedereen hetzelfde zijn. Het is een bijzonder jaar, met enkele grote inspanningen in een korte periode. Ik kijk er naar uit."

Mas vertelt dat hij er naar uitkijkt om met Valverde te koersen. "Hij staat er altijd en is iemand om te volgen. Ik kan een hoop van hem leren. Het zijn lastige maanden geweest voor iedereen, maar we kunnen nu vol vertrouwen vooruitkijken."

Nieuws
  • Cor Vos