10 Heerlijke foto's van wielrenners zoals je ze nog niet eerder zag: Bauke en Flipper, gejonaste Valverde en meerrrr!

Veel mooier dan deze 10 foto's van onder andere Tom Dumoulin, Bauke Mollema en Erik Dekker en Michael Boogerd wordt het niet toch?

tom dumoulin zeehond

Van 2002 tot en met 2014 organiseerde Leo van Vliet niet alleen een Amstel Gold Race in Limburg, maar ook eentje in Curaçao. Of ja, een race... Er werd wel gefietst, maar het was toch meer een welverdiende vakantie aan het einde van een druk seizoen voor de wielrenners.

Helaas voor de renners wordt de Amstel Curacao Race niet meer georganiseerd, maar gelukkig hebben we de foto's nog! Vooral gelukkig voor ons, want het zijn absurdistische pareltjes... Hieronder zie je een sfeerimpressie Amstel Curaçao door de jaren heen!

1) Bommetje Barguil, in wielerpakje

2) Chris Froome doet een dansje met een dolfijn

3) Maar de mooiste dolfijnfoto is die met Mollema

4) Valverde wordt in opvallende outfit gejonast door Leo van Vliet en Francesco Moser

5) Niet alleen lol met dolfijnen, ook met zeehonden

6) Daar komt de mooiste op naam van Jens Debuschere

7) Het snorkelen vond Tom toch wat minder leuk zo te zien

8) En Laurens ten Dam al helemaal

9) Dekker en Boogerd eens op een andere fiets

10) En Tom Boonen met een helm die niet zo aero is...

Tegenwoordig moeten de renners hun eigen vakantie betalen en zijn ze ook een stuk korter, want bijvoorbeeld Mathieu van der Poel spotten we alweer in Spanje op de fiets - en niet alleen tijdens het criterium van Madrid, maar ook op training.

Hij maakte gisteren zijn crossprogramma bekend: het is nog wachten tot 22 december voor we hem in het veld terugzien. In de link kun je z'n hele crossprogramma zien. Spoiler: hou de Kerstperiode vrij om cross te kunnen kijken!

Beeld: Cor Vos