Wuyts over Van Avermaet: 'Ik denk aan Jumbo-Visma'

Eind dit jaar verdwijnt CCC uit de wielersport, waardoor de ploeg van Jim Ochowicz op zoek moet naar een nieuwe sponsor. Kopman Greg Van Avermaet geeft Ochowicz vooralsnog de tijd voor die zoektocht, maar wat zijn de andere opties voor de Belg? Wielercommentator Michel Wuyts wikt en weegt de opties.

Wuyts over Van Avermaet: 'Ik denk aan Jumbo-Visma'
  • CCC Team CCC Team
  • Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma
  • Greg Van Avermaet Greg Van Avermaet

Van Avermaet mag met zijn 35 jaar op leeftijd zijn, voor een renner althans, maar dat maakt niet veel uit, dat stelt Wuyts bij Sporza. "Hij heeft een enorme faam, hij heeft een positief imago en een uitmuntende koersinstelling. Je ziet hem in alle jaargetijden. Qua bekendheid en visibiliteit is hij een oppertroef. Ik maak me sterk dat hij begeerd zal zijn. Of dat nog aan dezelfde prijs zal zijn, dan durf ik niet met zekerheid te zeggen. Maar op zijn 35e hoeft hij in principe niet in te boeten."

Toch zijn de plekjes schaars en is Van Avermaet geen goedkope renner, dat beseft Wuyts ook: "Idealiter wordt het een ploeg met een stevige basis, een goede financiële onderbouw en een structuur waarbij je de pion Greg Van Avermaet zonder veel problemen kunt inlassen", vertelt Wuyts. "Dan kom je automatisch bij de hogere budgetten terecht. Hij zal daar wel voor kiezen die mogelijkheden zullen er ook zijn."

Jumbo-Visma of Deceuninck-Quick Step?

"Ik denk aan Jumbo-Visma, dat misschien wel de aantrekkelijkste ploeg van allemaal wordt. Een warenhuisketen zal ook niet zo hard afzien in deze periode", vindt Wuyts. "Ze hebben er Wout van Aert en Mike Teunissen in een homogeen geheel van zo'n 10 renners. Van Aert en Van Avermaet: dat is een ploeg waarmee je in elke koers bij de start op tafel kunt kloppen."

Daarnaast wijst Wuyts op het feit dat er bij Deceuninck-Quick Step sinds het vertrek van Philippe Gilbert geen grote kopman meer rondrijdt. Ondanks dat de ploeg veel wint, kunnen ze een type als Van Avermaet goed gebruiken, stelt hij. "Daar zou hij in een sterk ontwikkeld geheel belanden, een team in balans. Het is nog altijd de ultieme droom van Van Avermaet om de Ronde van Vlaanderen te winnen."

Overigens ziet Wuyts AG2R ook als een optie, temeer omdat Romain Bardet aan Sunweb wordt gelinkt, daardoor komt er budget vrij. INEOS zou ook een optie zijn, voor de klassiekers althans. "Kan hij met al die kopmannen wel in het Tour-verhaal stappen? Die argumenten moet hij allemaal afwegen."

Nieuws
  • Cor Vos