André Greipel verlengt contract tot eind 2022

André Greipel is inmiddels 37 jaar, maar nog lang niet klaar met koersen. De Duitser verlengt zijn contract bij Israel Start-Up Nation met twee jaar, tot eind 2022. Dat betekent dat Greipel in ieder geval tot zijn veertigste blijft koersen.
André Greipel verlengt contract tot eind 2022

Greipel, die tot dusver elf keer een Touretappe wist te winnen, was verrast dat zijn werkgever hem een verlenging van twee jaar aanbood. "Om eerlijk te zijn verwachtte ik dat het team me een verlenging van een jaar aan zou bieden", vertelt de Duitser. "Natuurlijk was ik er gevleid en blij dat het teammanagement zoveel vertrouwen in mij toont. Het was een eenvoudige beslissing om het aanbod te accepteren en ik ben volledig klaar om mijn carrière te verlengen en het team te helpen groeien."

Greipel werd prof in 2005, inmiddels 15 jaar geleden. In dat jaar 'won' Lance Armstrong zijn zevende Tour de France en brak Tom Boonen definitief door als klassiekerspecialist. Via Team Wiesenhof, T-Mobile, HTC Columbia, Lotto-Belisol en Arkéa Samsic kwam de Duitser dit jaar bij Israel Start-Up Nation terecht. "André is een positieve kracht in ons team sinds hij lid werd", vertelt teameigenaar Sylvan Adams. "André is iemand met gratie en bescheidenheid, ondanks zijn indrukwekkende palmares. Voor de coronacrisis was André een geweldige mentor voor onze jongere renners. We zijn allemaal benieuwd naar zijn prestaties zodra het seizoen opnieuw begint."

Laatste nieuws