Tom Dumoulin staat voor keuze: Vuelta of klassiekers

Tom Dumoulin staat dit najaar, na de Tour de France, voor de keuze. Rijdt hij de Vuelta of kiest hij voor de klassiekers? In een podcast op de website van zijn team Jumbo-Visma vertelt sportief directeur Merijn Zeeman dat alle opties nog openstaan.
Tom Dumoulin staat voor keuze: Vuelta of klassiekers

"We bereiden ons nu voor op de eerste wedstrijden, op de maand augustus", vertelt Zeeman, die aangeeft dat men bij de ploeg met name naar de grote wedstrijden kijkt, omdat de kans dat kleinere wedstrijden afgelast worden in verband met corona groter is. "Daar zitten nog wat onzekerheden en daar gaan we ons nog niet teveel op vastleggen, want anders blijf je veranderen. Dat willen we de komende anderhalve maand nog aankijken."

Zeeman, die vertelt dat Roglic nog steeds een stapje verder is dan de andere twee kopmannen Kruijswijk en Dumoulin, geeft aan dat Dumoulin zijn programma na de Tour de France nog niet duidelijk is. "De Vuelta wachten we nog af. Steven Kruijswijk gaat er in ieder geval heen, maar de Vuelta valt ook tegelijk met de Ardennenklassiekers. Daar zijn we nog niet uit."

"We willen daar nog mee afwachten, wat we met Dumoulin en Roglic gaan doen", vervolgt Zeeman. "We houden de optie van de Vuelta rijden open." Voor Dumoulin is het rijden van de Vuelta, om kilometers te maken een overweging, vertelt legt Zeeman uit. "Hij heeft al heel veel gemist na zijn blessure. Het rijden van een grote ronde om wedstrijdkilometers te maken zou een optie kunnen zijn. Aan de andere kant heeft hij ook heel veel gevoel bij de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik."

"We zouden Primoz dit jaar ook voor het eerst de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik laten rijden, maar nu de kalender zo veranderd is en hij veel minder wedstrijden heeft gereden dan gepland, hebben we gezegd dat alle aandacht eerst naar de Tour gaat. De beslissing over wat we daarna gaan doen stellen we nog even uit."

  • Team Jumbo-Visma
  • Tom Dumoulin
  • Steven Kruijswijk
  • Primož Roglič

Laatste nieuws