Fuglsang: 'Mathieu van der Poel kan niet jaren zo doorgaan'

Jakob Fuglsang bewondert de manier waarop Mathieu van der Poel verschillende disciplines op hoog niveau combineert. Dat vertelt de Deen op de website van zijn team Astana. Fuglsang heeft wel een waarschuwing voor Van der Poel: "Hij kan niet jaren zo doorgaan."
Fuglsang: 'Mathieu van der Poel kan niet jaren zo doorgaan'

Fuglsang was in zijn jonge jaren een niet onverdienstelijke mountainbiker. Zo werd hij in die discipline wereldkampioen bij bij de beloften. Later ging hij zich focussen op de weg. Hij heeft dan ook bewondering voor Mathieu van der Poel, die verschillende disciplines ogenschijnlijk moeiteloos met elkaar weet te combineren.

"Als ik zo jong was als Van der Poel nu is, had ik misschien de motivatie om proberen in deze zeer verschillende disciplines tot te top te behoren", vertelt Fuglsang, die dit jaar mikt op de Giro. "Misschien maakt het feit dat hij meer het klassiekertype is, het een beetje makkelijker voor hem. Ik denk niet dat het realistisch zou zijn om in hetzelfde seizoen op een grote ronde en een offroad-titel te mikken."

Lichaam en geest rust geven

Fuglsang vertelt dat hij Van der Poel een interessante renner vindt om te volgen en dat hij met plezier naar het afgelopen WK veldrijden keek. "Dat was een pure show van kracht en vaardigheden", vindt de Deense winnaar van Luik-Bastenaken-Luik. "Hij stak met kop en schouders boven de rest uit in die wedstrijd en de techniek speelt zo'n belangrijke rol in wat hij doet."

"Ik stel me ook voor hoe het is om het hele jaar door te koersen, bijna non-stop", vraagt Fuglsang zich af. "Hij kan daar niet nog vele jaren mee doorgaan, want zowel lichaam als geest hebben periodes nodig om te herstellen. Ik geloof dat hij op een dag de ene discipline boven de ander zal moeten verkiezen."

Terugblik: de finale van de Gold Race van 2019

  • Jakob Fuglsang
  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws