Lars Boom wordt performancemanager bij CCC-Liv

Lars Boom treed in de aanloop naar de herstart van het wielerseizoen in dienst van CCC-Liv, de ploeg van onder meer Marianne Vos. Boom, die vorig jaar als renner nog actief was bij Roompot-Charles, gaat zich bezighouden met materiaaltest en optimalisatie van het materiaal.
Lars Boom wordt performancemanager bij CCC-Liv

"Ik voel me in de eerste plaats nog altijd wielrenner", vertelt Boom. "Maar ik ben tegelijkertijd zeer bewust bezig met mijn toekomst. Daarin wil ik absoluut van betekenis blijven voor de wielersport. Met mijn ervaring en interesse voor materiaal en techniek denk ik van meerwaarde te kunnen zijn voor het peloton. De ‘move’ naar de functie van performancemanager kwam in een stroomversnelling toen ik met CCC-Liv in contact kwam en hoorde over de voorbereidingen op de eerste Parijs-Roubaix voor vrouwen. Dat is en blijft mijn favoriete terrein. De ambitie van het team sprak mij daarbij aan."

Boom werd in 2008 prof bij Rabobank en in de jaren daarvoor reed hij voor de opleidingsploeg van de boerenleenbank. Op zijn palmares staan onder meer een wereldtitel veldrijden (2008), het WK tijdrijden voor beloften (2007), etappes in de Tour en Vuelta (respectievelijk 2014 en 2009), de Eneco-Tour (2012) en de Nederlandse titel op de weg en in de tijdrit (2008). Voorts werd Boom meerdere malen Nederlands kampioen in het veld. In 2015 stapte hij over naar Astana, om in 2017 weer op het oude nest (inmiddels LottoNL-Jumbo) terug te keren. Vorig jaar reed Boom voor Roompot-Charles en nadat die ploeg ophield met bestaan wist hij geen nieuwe wegploeg te vinden.

Parijs-Roubaix

"Tijdens de online meeting hebben we uiteraard stilgestaan bij Parijs-Roubaix en onze aanpak. Komende zomer gaan we naar de Noord-Franse stroken om nieuw materiaal te testen. Zodra de ASO het parcours heeft gepresenteerd, zullen we ook een verkenning organiseren. Naast Parijs-Roubaix zijn er nog vele andere wedstrijden waarin we met goed performancemanagement een stap verder kunnen komen", klinkt het op de website van het team. Boom werd in 2012 6e in Parijs-Roubaix, in 2015 werd hij 4e.

Laatste nieuws