Lars Boom vertrekt per direct als ploegleider bij Liv Racing

Het ploegleiderschap van Lars Boom bij Liv Racing heeft niet lang geduurd. De voormalig wielrenner vertrekt per direct bij het team, omdat hij per volgend seizoen ploegleider bij een andere ploeg wil worden.

Lars Boom vertrekt per direct als ploegleider bij Liv Racing

"We hoopten met Lars voor dit seizoen een nieuwe weg in te slaan en voor fris elan te zorgen", laat teammanager Eric van den Boom weten. Echter, Boom heeft dus aangegeven vanaf volgend seizoen bij een andere vrouwenploeg aan de slag te willen.

En dus vindt zijn huidige ploeg het verstandig om de samenwerking per direct stop te zetten. "We hebben daarom gezegd dat het beter is om per direct een punt achter de samenwerking te zetten. Met het sportmanagement van de ploeg zijn we immers al druk met de plannen voor 2022 en verder, we bouwen aan onze toekomst. We wensen Lars alle succes toe bij zijn volgende uitdaging", verduidelijkt Van den Boom.

Hij voegt daar aan toe dat de ploeg achter de schermen bezig is een nieuwe organisatiestructuur op poten te zetten, om de renners optimaal te begeleiden. "Daarbinnen is ruimte voor bijvoorbeeld talentcoaches en performancemanagers. Liv Cycling, onze hoofdsponsor, heeft grootse ambities met onze ploeg. We willen onze keuzes daarom nu zorgvuldig maken."

Nieuws
  • Cor Vos