Terpstra: 'Steunbetuigingen zijn overweldigend'

Niki Terpstra kwam vorige week zwaar en werd afgevoerd naar de IC. Inmiddels is de 36-jarige renner van Total-Direct Energie thuis en laat hij via zijn social media weten dat de eerste stappen in het herstel gezet zijn.

Terpstra: 'Steunbetuigingen zijn overweldigend'
  • Niki Terpstra Niki Terpstra

Terpstra moest vorige week op training een groep ganzen ontvangen en de 36-jarige renner kwam zeer onfortuinlijk terecht. Een gebroken sleutelbeen, gebroken ribben, een klaplong en een hersenschudding was het zware verdict. Hij werd afgevoerd naar de IC, maar mocht na een paar dagen al naar huis. Gisteravond liet hij via social media van zich horen.

“Het is een week sinds mijn trainingsongeval”, zegt hij. “Dankzij de adequate hulpverlening ter plaatse en de goede zorg in het VU ziekenhuis zijn de eerste stappen in het herstel goed verlopen. Daardoor kon ik zondag al terug naar huis om verder te herstellen in mijn thuisomgeving. De steunbetuigingen die ik heb gekregen zijn overweldigend. Bedankt allemaal voor de support! Dit zal een grote motivatie zijn tijdens de revalidatie.”

Bij zijn ploeg verwachten ze dat Terpstra zeker drie maanden nodig heeft om te herstellen. Zelf wil de renner daar geen tijd aan vastplakken. Het stond in de planning dat Terpstra in september de Ronde van Frankrijk zou rijden, maar die wedstrijd komt hoogstwaarschijnlijk veel te vroeg.

Nieuws
  • Cor Vos