Gilbert: 'Belangrijk dat ik voor Sanremo al koersen rijd'

Philippe Gilbert kan niet wachten tot het wielerseizoen begint. Hij zette al een nieuw persoonlijk record op La Redoute en wil in topvorm aan de start staan van Milaan-Sanremo. Wanneer hij die koers wint, heeft hij alle 5 de Monumenten gewonnen.
Gilbert: 'Belangrijk dat ik voor Sanremo al koersen rijd'

Parijs-Roubaix, de Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije prijken allemaal al op de erelijst van de Waal. Hij wil daar dolgraag Milaan-Sanremo aan toevoegen, want dat zou betekenen dat hij na Rik Van Looy, Eddy Merckx en Roger De Vlaeminck de vierde renner ooit is die ze alle vijf gewonnen heeft. De renner van Lotto Soudal wil daarom vlammen in augustus. "Ik zal supergoed moeten zijn van het begin tot het einde van het seizoen. Mijn eerste doel is Milaan-Sanremo", vertelt hij tegen Sporza. "Maar als ik wil scoren in Milaan-Sanremo, mag de Primavera niet mijn eerste wedstrijddag zijn. Daarom rijd ik op 1 augustus de Strade Bianche en op 5 augustus Milaan-Turijn."

'Gelukkigste man ter wereld'

Toch blijft Philippe Gilbert, gezien de situatie rondom het coronavirus voorzichtig. "Misschien zal alles weer geannuleerd worden, maar we moeten positief blijven. We moeten ervan uitgaan dat alles doorgaat, dan zal ik de gelukkigste man ter wereld zijn."

  • Lotto Soudal
  • Philippe Gilbert

Laatste nieuws