HomeTour de FranceMarco Pinotti: 'Koninklijke strijd tussen INEOS en Jumbo-Visma'

Marco Pinotti: ‘Koninklijke strijd tussen INEOS en Jumbo-Visma’

Oud-renner Marco Pinotti verwacht tijdens de Tour een koninklijke strijd tussen de sterke blokken INEOS en Jumbo-Visma. Hij verwacht echter weinig verrassingen, maar wel strijd tussen de favorieten. Iedereen begint met frisse benen en een hogere vormpiek, is zijn uitleg.

Pinotti denkt dat Chris Froome van alle favorieten het meest heeft geprofiteerd van alle lockdowns, maar hij denkt ook dat de Brit pas in 2021 weer deelneemt aan de Tour. Pinotti is tegenwoordig Head of Performance bij CCC, in die functie waakt hij over de vorm en fitheid van zijn renners.

“De kanshebbers voor de Tour hebben veel tijd om zich voor te bereiden”, stelt de Italiaan tegenover Cyclingnews. “Ik denk dat we daarom een geweldige race zullen zien. Ik denk ook niet dat het gebrek aan wedstrijden in de voorbereiding voor een onvoorspelbare wedstrijd gaat zorgen. Het zal intens en op een extreem hoog niveau zijn.”

‘Froome nog niet op zijn best’

“Ik verwacht eerlijk gezegd niet veel verrassingen. Het is een Tour voor klimmers, dus als Egan Bernal eenmaal op stoom komt, zal het moeilijk zijn om hem te stoppen”, voorspelt Pinotti. “Ik verwacht een tussen INEOS en Jumbo-Visma. We kennen allemaal de kracht van INEOS, maar Jumbo-Visma komt snel op. Primoz Roglic reed vorig jaar een sterk jaar, terwijl Tom Dumoulin weer op zijn best kan zijn. Het gaat fascinerend zijn.”

De Italiaan komt een observatie, wanneer hem gevraagd wordt naar viervoudig winnaar Chris Froome. Pinotti heeft zelf ook de nodige ervaring met het herstellen van ernstige blessures. “Ik zag Chris tijdens de UAE Tour en hij was erg blij om weer te koersen”, vertelt Pinotti. “Hij leek een beetje onwennig op de fiets, maar ik denk dat hij hard heeft gewerkt sindsdien. Zal hij weer op zijn best zijn? Ik hoop van wel, maar ik heb m'n twijfels.”

“Natuurlijk heeft de lockdown hem geholpen. Het gaf hem twee extra maanden en hij heeft hard gewerkt in de sportschool en op de rollen, maar ik denk dat hij meer tijd nodig heeft. Ik denk dat hij pas weer in 2021 op zijn best is.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Tom Boonen: ‘Ik heb jaren met tuinslang op mijn stuur gekoerst’

Tom Boonen is één van de grootste renners die België ooit gekend heeft. Het...

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het eind zette Jorgenson de koers...

Sportarts: ‘Revalidatie Van Aert zal maanden duren, het is een regelrechte ramp’

Zeven gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en een gebroken borstbeen. Dat is het keiharde...

Meer zoals dit

Lefevere heeft torenhoge verwachtingen van Evenepoel: ‘We mikken op het Tourpodium’

Remco Evenepoel staat voor misschien wel het belangrijkste jaar in zijn carrière tot dusver....

Overzicht: deze toppers rijden in 2024 de Giro, Tour en Vuelta

Giro De Ronde van Italië is volgend jaar niet zo zwaar in vergelijking met de...

Tourbaas Prudhomme verheugt zich op Evenepoel: ‘Hij kan de Tour op z’n kop zetten’

Gisteren werd het parkoers van he Grand Départ voor de Tour de France van...