Marco Pinotti: 'Koninklijke strijd tussen INEOS en Jumbo-Visma'

Oud-renner Marco Pinotti verwacht tijdens de Tour een koninklijke strijd tussen de sterke blokken INEOS en Jumbo-Visma. Hij verwacht echter weinig verrassingen, maar wel strijd tussen de favorieten. Iedereen begint met frisse benen en een hogere vormpiek, is zijn uitleg.
Marco Pinotti: 'Koninklijke strijd tussen INEOS en Jumbo-Visma'

Pinotti denkt dat Chris Froome van alle favorieten het meest heeft geprofiteerd van alle lockdowns, maar hij denkt ook dat de Brit pas in 2021 weer deelneemt aan de Tour. Pinotti is tegenwoordig Head of Performance bij CCC, in die functie waakt hij over de vorm en fitheid van zijn renners.

"De kanshebbers voor de Tour hebben veel tijd om zich voor te bereiden", stelt de Italiaan tegenover Cyclingnews. "Ik denk dat we daarom een geweldige race zullen zien. Ik denk ook niet dat het gebrek aan wedstrijden in de voorbereiding voor een onvoorspelbare wedstrijd gaat zorgen. Het zal intens en op een extreem hoog niveau zijn."

'Froome nog niet op zijn best'

"Ik verwacht eerlijk gezegd niet veel verrassingen. Het is een Tour voor klimmers, dus als Egan Bernal eenmaal op stoom komt, zal het moeilijk zijn om hem te stoppen", voorspelt Pinotti. "Ik verwacht een tussen INEOS en Jumbo-Visma. We kennen allemaal de kracht van INEOS, maar Jumbo-Visma komt snel op. Primoz Roglic reed vorig jaar een sterk jaar, terwijl Tom Dumoulin weer op zijn best kan zijn. Het gaat fascinerend zijn."

De Italiaan komt een observatie, wanneer hem gevraagd wordt naar viervoudig winnaar Chris Froome. Pinotti heeft zelf ook de nodige ervaring met het herstellen van ernstige blessures. "Ik zag Chris tijdens de UAE Tour en hij was erg blij om weer te koersen", vertelt Pinotti. "Hij leek een beetje onwennig op de fiets, maar ik denk dat hij hard heeft gewerkt sindsdien. Zal hij weer op zijn best zijn? Ik hoop van wel, maar ik heb m'n twijfels."

"Natuurlijk heeft de lockdown hem geholpen. Het gaf hem twee extra maanden en hij heeft hard gewerkt in de sportschool en op de rollen, maar ik denk dat hij meer tijd nodig heeft. Ik denk dat hij pas weer in 2021 op zijn best is."

  • INEOS Grenadiers
  • Team Jumbo-Visma
  • Chris Froome
  • Tom Dumoulin

Laatste nieuws