Gaat Valverde door na 2021? 'Ik denk erover na en zie het als een mogelijkheid'

Alejandro Valverde is in april 40 jaar geworden, maar hij is het wielrennen nog lang niet zat. In februari gaf hij aan na 2021 te stoppen, maar hij lijkt daar nu op terug te komen.
Gaat Valverde door na 2021? 'Ik denk erover na en zie het als een mogelijkheid'

Tijdens de persconferentie die de Spaanse nationale ploeg afgelopen maandag, tijdens een trainingskamp, belegde werd Valverde gevraagd hoe hij er tegenaan keek om zijn carrière na 2021 voort te zetten. "Ja, het is iets waar ik aan heb gedacht en wat ik ook als mogelijkheid zie", antwoordde Valverde volgens Cyclingnews. "Ik werk met het idee om dit jaar af te maken, dan het volgende jaar te doen en vervolgens alles te evalueren. Maar ik heb het in gedachten, ik voel dat ik in staat ben om meer aan het fietsen te geven."

"Ik voel me goed en ben hongerig en gemotiveerd", vervolgt hij. "Ik ben 40, maar in mijn hoofd ben ik nog erg jong." Dat laatste is iets wat zijn ploeggenoten in het Spaanse Altea bevestigen. Hij traint daar met over het algemeen jonge renners, een bewuste zet van bondscoach Pascual Momparler.

"Trainen met Valverde is zwaar", zegt de 24-jarige Fernando Barceló. "Ik heb nog nooit met hem gefietst, maar ik denk dat leeftijd maar een getal is voor ons. Hij heeft ons vier of vijf keer gelost."

Valverde zou zich dit jaar aanvankelijk richten op de Olympische Spelen, maar die zijn uitgesteld naar volgend jaar. Hij gaat de Tour rijden naast Movistar-nieuwkomer Enric Mas en voert de Spaanse ploeg aan op het WK. "Het is mijn grote doelstelling dit jaar, aangezien het parkoers goed bij me past", zegt Valverde over het WK. Hij weet nog niet of hij zich na het WK richt op de Vuelta of op Luik-Bastenaken-Luik. "Ik rij de Vuelta altijd, maar dit jaar is het anders. Het gaat dan koud zijn, dus ik denk dat het lastiger voor me wordt. Ik heb de ambitie om te starten, maar we gaan zien met welk doel dat is."

  • Alejandro Valverde

Laatste nieuws