Milaan-Sanremo nodigt twee extra ploegen uit, teams starten met renner minder

Een opvallend besluit een kleine twee weken voor Milaan-Sanremo: er worden twee extra ploegen uitgenodigd en de andere ploegen zullen het met één renner minder moeten doen.
Milaan

Dat werd dinsdagavond bekendgemaakt door de UCI. Het besluit om ploegen met zes renners te laten starten is genomen om twee extra ProTeam-ploegen aan het vertrek te krijgen in Milaan. Volgens La Gazzetta zouden de twee vrijgekomen plekken gaan naar twee Italiaanse ploegen, namelijk Bardiani en Androni-Sidermec.

Niet iedereen is even blij met de beslissing van de organisatie. Team Jumbo-Visma-manager Richard Plugge liet zich kritisch uit op sociale media. "Onverantwoord en vanuit sportief oogpunt een belachelijke beslissing. Dat dit verzoek wordt gehonoreerd is voor ons onbegrijpelijke governance op minder dan veertien dagen voor de start."

Het is niet de enige wijziging voor Milaan-Sanremo, want eerder deze week werd al onthuld dat ook het parkoers onder handen is genomen. De Turchino, Capo Mele, Capo Cerva en Capo Berta zijn namelijk geschrapt, omdat burgemeesters van de provincie Savona tegen een passage in hun dorp zijn. Enkel de laatste veertig kilometer van Milaan-Sanremo zullen hetzelfde zijn zoals in andere jaren.

Laatste nieuws