Carapaz heeft geen schrik van Evenepoel: 'Er zijn al veel gestart met hoge ambitie'

Richard Carapaz verdedigt dit jaar zijn titel in de Giro d'Italia. In Italië zal hij Remco Evenepoel tegenkomen, die grote indruk maakte in de Ronde van Burgos. Toch heeft de Ecuadoraan geen schrik van de jonge Belg. Sterker nog, hij ziet hem niet als een concurrent.
Carapaz heeft geen schrik van Evenepoel: 'Er zijn al veel gestart met hoge ambitie'

Carapaz werd zesde in de Ronde van Burgos, op ruim twee minuten van Evenepoel. Toch brengt dat de renner van Team INEOS niet aan het twijfelen, vertelt hij in de Spaanse sportkrant AS. "De Ronde van Burgos was een goede terugkeer naar competitie. Ik denk dat ik op de goede weg ben. Ik reed daar om Iván Sosa te helpen. Wat ik vooral belangrijk vind, is dat ik een solide basis bouw voor wat ons nog staat te wachten."

Zoals gezegd, Remco Evenepoel won de Ronde van Burgos en wordt gezien als één van de rivalen van Carapaz wanneer het om de eindzege in de Giro gaat. Evenepoel gaf al aan dat hij in de tijdritten gaat proberen tijd te pakken op de concurrentie. Wanneer Carapaz wordt gevraagd of hij Evenepoel als een concurrent ziet, antwoord de Ecuadoraan het volgende: "De Giro d'Italia is een eigenaardige en extreem zware wedstrijd. In de geschiedenis zijn er al veel renners met grote ambities gestart, maar de wedstrijd heeft ze op hun plaats gezet. Wat we ook denken voordat we beginnen, de wedstrijd laat je op de plek eindigen die je toebehoort."

  • Remco Evenepoel
  • Richard Carapaz

Laatste nieuws