Egan Bernal niet in paniek na Tour de l'Ain: 'In de Tour staan ze er'

Egan Bernal roept op tot kalmte na de Tour de l'Ain. In de driedaagse Franse rittenkoers hadden de Colombiaan en zijn ploeggenoten bij INEOS weinig in te brengen tegen de suprematie van Jumbo-Visma, maar de Tourwinnaar van vorig jaar houdt zijn rug gestrekt: 'In de Tour zullen we er staan'
Egan Bernal niet in paniek na Tour de l'Ain: 'In de Tour staan ze er'

George Bennett, Steven Kruijswijk, Tom Dumoulin en vooral kopman Primoz Roglic maakten in de Tour de l'Ain een ijzersterke indruk. Van het koptrio van INEOS kon alleen Bernal volgen, hoewel hij op de Grand Colombier ook geen antwoord had op de sprint van Roglic.

In eerste instantie maakten Froome en Thomas tempo voor hun Colombiaanse ploeggenoot en uiteindelijk was het Jonathan Castroviejo die het langst bij Bernal bleef, maar opvallend genoeg leek Bernal het ook lastig te krijgen op de momenten dat Castroviejo doortrok. Al die tijd kwam het kwartet Roglic, Dumoulin, Bennett en Kruijswijk niet in de problemen. Pas toen Bernal aanviel, raakte Roglic geïsoleerd. Maar Roglic kwam geen moment in de problemen, sterker nog: hij fietste bij Bernal weg.

"Vandaag lieten we zien dat we hier op een hoog tempo kunnen rijden", verklaarde Bernal achteraf aan Cyclingnews. "We hebben onze wedstrijd gereden en moeten blij zijn met hoe het ging. Niet alleen hier, maar ook in de Route d'Occitanie. Ons grote doel is de Tour."

Bernal maakt zich dan ook geen zorgen over het feit dat Thomas en Froome vrij vroeg de rol moesten lossen. "We moeten kalm blijven, want we weten dat we hier alleen maar zijn om te trainen. Natuurlijk willen we goed trainen, maar ze zullen er staan in de Tour."

  • INEOS Grenadiers
  • Team Jumbo-Visma
  • Benjamin Thomas
  • Egan Bernal
  • Chris Froome
  • Primož Roglič

Laatste nieuws