Ambitieuze Dumoulin: 'Gaan proberen de Dauphiné te winnen'

Morgen begint met het Critérium du Dauphiné de volgende voorbereidingswedstrijd richting de Tour de France. Met vijf aankomsten bergop kunnen de klimmers en klassementsrenners hun hart ophalen. Krijgen we weer een strijd tussen INEOS en Jumbo-Visma? Tom Dumoulin vertelt dat zijn ploeg vol ambitie van start gaat.

Ambitieuze Dumoulin: 'Gaan proberen de Dauphiné te winnen'
  • Afbeelding van Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma
  • Afbeelding van Tom Dumoulin Tom Dumoulin

In de Tour de l'Ain lieten de renners van Jumbo-Visma zien in goede vorm te verkeren. Kopman Primoz Roglic won twee ritten en het eindklassement, terwijl ook Steven Kruijswijk, George Bennett en Tom Dumoulin indruk maakten. Dumoulin vertelt op de website van zijn team dat de ploeg met de grootste ambities van start gaat.

"Na de Tour de l’Ain is de Dauphiné de volgende koers in onze voorbereiding op de Tour de France", vertelt hij. "Maar dat betekent niet dat we die zullen benaderen als trainingswedstrijd. We gaan opnieuw proberen te winnen. Als die kans zich voordoet, gaan we die zeker niet laten liggen. Maar gemakkelijk wordt dat zeker niet. De concurrentie zal sowieso groter zijn dan afgelopen weekend in de Tour de l’Ain."

Ten opzichte van de Tour de l'Ain rijdt George Bennett niet mee. Wout van Aert en Sepp Kuss sluiten wel aan bij de ploeg, die dus uit de complete Tourselectie minus Bennett bestaat. Voor de volledigheid de selectie: Primoz Roglic, Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk, Wout van Aert, Robert Gesink, Sepp Kuss, Tony Martin.vv

Nieuws
  • Cor Vos