Belangrijke week voor Jumbo-Visma: 'Kiezen voor één kopman en twee schaduwkopmannen'

Het Critérium du Dauphiné wordt een belangrijke wedstrijd voor Jumbo-Visma. Het is de bedoeling dat de ploeg in de Tour met één kopman en twee schaduwkopmannen van start gaat. De beslissing wie kopman de kopman wordt, wordt na de Dauphiné genomen vertelt ploegleider Arthur van Dongen aan het Nieuwsblad.

Belangrijke week voor Jumbo-Visma: 'Kiezen voor één kopman en twee schaduwkopmannen'
  • INEOS Grenadiers INEOS Grenadiers
  • Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma
  • Tom Dumoulin Tom Dumoulin
  • Steven Kruijswijk Steven Kruijswijk
  • Primož Roglič Primož Roglič

Het is bij Jumbo-Visma niet de bedoeling om met drie kopmannen met gelijkwaardige status naar de Tour af te reizen, vertelt Van Dongen. "We zullen kiezen voor één kopman en twee schaduwkopmannen."

Daarom wordt de Dauphiné een belangrijk meetmoment voor Tom Dumoulin. De Limburger reed erg sterk in de Tour de l'Ain, maar Primoz Roglic was heer en meester. "Primoz heeft op dit moment een klein streepje voor", legt van Dongen uit. "Tom heeft op dit moment niet de stabiliteit in zijn uitslagen die Primoz wel al heeft. Na een jaar zonder koersen is dat ook maar normaal."

INEOS

Waar bij Jumbo-Visma de Tourselectie al even duidelijk is en waar de onderlinge hiërarchie ook duidelijk lijkt, is dat bij INEOS een stuk minder zeker. Vooral Chris Froome is een vraagteken. De viervoudig Tourwinnaar lijkt nog niet hersteld te zijn van zijn vreselijke val in de Dauphiné vorig jaar en wist nog geen indruk te maken. "Het herstel van zijn zware blessure duurt wat langer dan we verwacht hadden", bevestigt INEOS-ploegleider Gabriel Rasch. "De Dauphiné moet ons wat antwoorden brengen."

Overigens weet Het Nieuwsblad te melden dat het niet helemaal botert tussen Chris Froome en teammanager Dave Brailsford. Dat heeft volgens de Belgische krant te maken met moeizame contractonderhandelingen en een afwijkend analyseresultaat in 2017.

Kortom, voor beide ploegen zijn de komende vijf dagen van groot belang.

Nieuws
  • Cor Vos