Van der Poel onder de indruk van Evenepoel: 'Absurd wat hij presteert'

Beiden worden vaak genoeg als fenomeen bestempeld, maar Mathieu van der Poel is vol bewondering en respect voor de prestaties van Remco Evenepoel. Van der Poel staat ook niet raar te kijken als Evenepoel de Giro of de Ronde van Lombardije wint.
Van der Poel onder de indruk van Evenepoel: 'Absurd wat hij presteert'

Waar het bij Van der Poel zelf nog niet echt wil vlotten de afgelopen weken, wint Evenepoel de ene na de andere wedstrijd. Hij is dan ook onder de indruk van wat de jonge Belg momenteel presteert. "Ik kijk er met grote ogen naar", zegt Van der Poel in Het Laatste Nieuws. "Het is srij absurd, wat hij presteert. Onlogisch haast. En hij lijkt perfect met de druk om te kunnen. Zolang het goed gaat is, dat makkelijk. Maar er komen onvermijdelijk andere momenten aan."

"Blijven winnen is onmogelijk, ooit stopt het eens. Al ziet het er daar voor hem nog niet snel naar uit. Ik zei vorig jaar al dat hij de Giro kan winnen. Daar werd toen schaper over gedaan, maar het lachen is inmiddels uitgestorven. En zaterdag start hij als uitgesproken topfavoriet in de Ronde van Lombardije.

Nel als Van der Poel maakt Evenepoel zijn debuut in Lombardije, maar dat weerhoudt VDP er niet van om de favorietenrol naar Evenepoel te schuiven. "De kans dat hij wint in Lombardije? Zeer groot!", klinkt het stellig.

  • Remco Evenepoel
  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws