Bekkenbreuk en gekneusde longen voor Remco Evenepoel na val in Lombardije

Remco Evenepoel heeft als gevolg van zijn valpartij in de Ronde van Lombardije zijn bekken gebroken en longen gekneusd. Dat meldt zijn ploeg Deceuninck-Quickstep. Het Belgische supertalent vloog in de afdaling van de Muro di Sormano over een muurtje en kwam in een ravijn terecht.
Bekkenbreuk en gekneusde longen voor Remco Evenepoel na val in Lombardije

De afdaling van de Muro di Sormano staat bekend als gevaarlijk. Zo kwam Jan Bakelants een paar jaar terug lelijk ten val. Dit jaar zat Evenepoel in de groep der favorieten toen Nibali de boel bergaf flink onder druk zette. Het lukte de Vlaming net niet om de bocht te houden en hij knalde tegen een muurtje. Zijn fiets bleef staan, maar Evenepoel zelf vloog over het muurtje heen en kwam enkele meters lager in het ravijn terecht.

Evenepoel is altijd bij kennis gebleven en werd snel in een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar werd hij onderzocht en uit onderzoek is gebleken dat Evenepoel zijn bekken heeft gebroken en zijn longen gekneusd heeft. Evenepoel blijft een nacht in het ziekenhuis ter observatie en zal zondag naar huis gebracht worden. Dit betekent wel dat Evenepoel voorlopig uit de roulatie is en dat hij hoogstwaarschijnlijk niet kan starten in de Giro d'Italia, waarvoor hij als één van de topfavorieten gold.

  • Deceuninck-Quick Step
  • Remco Evenepoel

Laatste nieuws