Ploegarts: 'Evenepoel pas over twee maanden weer op de fiets'

Als gevolg van zijn verschrikkelijke val in de Ronde van Lombardije zit Remco Evenepoel voorlopig niet op de fiets. Teamarts Yvan Vanmol vertelt dat het zeker twee maanden kan duren voordat Evenepoel weer op zijn tweewieler kan stappen. Vanmol ziet echter geen problemen voor volgend seizoen, dat vertelt hij aan Sporza.
Ploegarts: 'Evenepoel pas over twee maanden weer op de fiets'

Remco Evenepoel kwam in de afdaling van de Muro di Sormano verschrikkelijk ten val. Hij miste een bocht, raakte een muurtje en vloog het ravijn in. Wonder boven wonder kwam het Belgische supertalent er 'slechts' vanaf met een bekkenbreuk en gekneusde longen. Ploegarts Yvan Vanmol vertelt dat een operatie waarschijnlijk niet nodig is. "Hij zal overgebracht worden naar België om gezien te worden door de orthopedische chirurgen waar we altijd mee samenwerken", legt Vanmol uit. "Zoals de situatie nu is, gaan we er van uit dat een operatie niet nodig is, maar we wachten op het advies van de chirurgen."

'Longcapaciteit niet beschadigd'

Vanmol vertelt dat Evenepoel zes weken rust moet nemen en dat het zeker twee maanden gaat duren voordat de renner weer op een fiets kan stappen. "Iedereen weet dat het seizoen voor hem voorbij is, maar ik denk dat hij wel op trainingskamp zal komen met een conditie zoals de andere renners omdat hij al in oktober zal kunnen fietsen."

Over de kneuzing aan zijn longen maakt de dokter zich minder zorgen. "Zijn longcapaciteit is niet beschadigd. Er is op geen enkel moment een ademhalingsprobleem geweest of een daling van de zuurstofsaturatie. Dus we gaan er van uit dat die blessure binnen de kortste tijd goed geneest."

  • Deceuninck-Quick Step
  • Remco Evenepoel

Laatste nieuws