Opvallende valpartij Simon Pellaud: 'Schijfremmen zijn top... tot ze niet remmen!'

De laatste weken ging een groot aantal renners hard tegen de vlakte. Simon Pellaud mag zichzelf aan dat rijtje renners toevoegen. De renner van Androni Giocattoli ging in de Ronde van Emilië hard onderuit en moest naar het ziekenhuis. De reden van zijn valpartij lag niet in een onveilig parkoers, maar had een andere, erg opvallende, reden.
Opvallende valpartij Simon Pellaud: 'Schijfremmen zijn top... tot ze niet remmen!'

De Zwitser, die sinds dit jaar in dienst rijdt van het Italiaanse Androni Giocatolli, kreeg de schrik van zijn leven toen hij onderuit ging in een afdaling. Dit keer kwam net niet door een onveilig parkoers of een manoeuvre van een collega-renner. Het probleem zat hem in de schijfremmen.

Bij de introductie van de schijfremmen in het peloton een aantal jaren geleden, was er een hoop om te doen. Ze zouden gevaarlijk zijn en het feit dat sommige teams geen schijfremmen op de fietsen hebben, zou ook voor gevaarlijke situaties zorgen. Een verschil in remkracht inmiddels. Inmiddels zijn schijfremmen gemeengoed in het peloton geworden en rijdt het gros van de ploegen ermee. Toch gaat het blijkbaar soms nog wel eens mis, blijkt uit het relaas van Pellaud op Twitter. "Ik kreeg de grootste schrik van m'n carrière. De grootste angst van een renner? Zonder remmen zitten, wanneer je bergaf gaat. Schijfremmen zijn geweldig, behalve wanneer... ze niet remmen!"

Pellaud moest na de val naar het ziekenhuis en op een paar gebroken tanden en schaafwonden na mankeert hij gelukkig niets.

Laatste nieuws